My10Planets – Groolin‘ -Natáčení scény u baru.

Nedávno jsme avizovali, na podnět Honzy Slawinského,  bubeníka kapely Marian&333, se kterým jsme rovněž dělali krátké interview při vystoupení s Marianem na Svatováclavských slavnostech natáčení videoklipu nově vzniklé ostravské kapely, My 10 Planets, ve které mimochodem rovněž hraje k singlu  Droolin‘ a tak i PRYnCYPall.cz využil pozvánky a zúčastnil se onoho natáčení v útrobách Hudebního klubu BARRÁK .

Vlastně je to dobrá zkušenost, být u zrodu a tvorby videoklipu, protože kolikrát zde píšeme o tom, že ten či onen interpret anebo ta či ona kapela, ať již více či méně slavná natočila nový videoklip a tak jsme využili tohoto pozvání a přišli nakouknout do zákulisí.

I když členové kapely My 10 Planets,

My10Planets a režisér António Pedro Nobre( Portugal)

s dalším realizačním personálem pracovali na tvorbě videoklipu již od 14:00 hodin, tak oficiální pozvání pro další příchozí bylo plánováno až na 19:00 hodin. V tu dobu jsem se na ono místo činu také dostavil, i když předtím, jsem ještě využil otevřeného obchodu s hudebními nástroji o patro níže a navštívil Hudební svět Jana Petra Brauna. Tíhnul jsem potřebou informovat se o nějakém efektu k baskytaře, který by mi trochu ten zvuk tlačil. Nejspíše nějaký Bass Compressor a pak jsem se vydal do lůna provizorního filmového ateliéru.

Zrovna, když jsem přicházel, točila se scéna baru. Poněkud mne překvapil velice malý počet zúčastněných lidí. I přesto, že samotní aktéři avizovali i přes sociální síť, že potřebují co nejvíce účastníků, na závěrečné natáčení záběrů z live party.

Che Guevara s autogramy členů My10Planets

Na programu bylo ještě postupně natáčení scén, kdy kapela hraje sama, potom s tanečníky a nakonec tedy již zmíněná závěrečná afterparty.

Během natáčení se nám podařilo, při průběžných rozhovorech se členy My 10 Planets zjistit, že se jedná o nízkonákladový videoklip, jehož rozpočet nepřevýšuje částku 10 000,-Kč.

Jedním, zřejmě z hlavních sponzorů byl i výrobce či distributor kubánského rumu Che Guevara, který podpořil tuto akci dvěma kartóny, tohoto oblíbeného destilátu.

Co se samotného názvu kapely týká, tak nám kytarista prozradil, že v kapele proběhl jistý konkurs na název, kde každý přinesl kolem desítky nápadů a z toho vybírali různé názvy, nakonec ale došlo k tomu, že chtěli něco, co by vyjadřovalo

Dancing studio Beat Up – oddělení Ostrava

nekonkrétnost a abstraktnost a protože sluneční soustava se skládá ze známých devíti planet, tak přidali jednu navíc a vzniklo My 10 Planets.

Baskytarista později dodal, že kapela v současné době má cekem 10 skladeb, což by již i stačilo na vydání alba, ale nechtějí se dát tou cestou, jelikož jim to přijde poněkud nákladné a tak raději zvolili, že se vydají stylem vydat singl, natočit ke každému singlu videoklip a k němu přidat demo.

Postupně začali přicházet různí lidé a příchod tanečníků byl plánován  na 20:30, čímž se v tu dobu prostor clubu radikálně zaplnil.

Při scéně s tanečníky breakdance.

Celý videoklip měl pod režisérskou taktovkou António Pedro Nobre, portugalský režisér, žijící v Ostravě, který  ovšem z jiných, osobních důvodů změní působiště a Ostravu vymění za Brno. Role tanečníků se zhostilo i ostravské Dance studio Beat Up, jenž má sídlo někde v blízkosti Náměstí republiky, včetně dvou tanečníků stylu breakedance.

Tanečníci, to je oproti hudebníkům, takový druh lidí, který se vlastně při jakékoliv hudbě rozpohybují a žijí rytmem. Také jeden z manažerů Beat Up, Jirka Wuwuo prohlásil: „ Oni už jsou takoví, stačí, když jim řekneš co po nich chceš a oni to hned udělají.

Po natáčení vystoupení kapely i s tanečníky,

se pak ještě dotáčely scény při live párty a celá akce mohla trvat, tak do tří do rána. To, jen dle předpokládaných informací a domněnek. V kolik skutečně celá akce a balení veškerých materiálů, kulis, nástrojů a aparatury nevím, neboť jsem Barrák opouštěl v tom nejlepším, tedy někdy kolem 23:00 hodiny, kdy celá akce postupně gradovala.

Cestou domů, ke zpracování pořízených materiálů, které můžete zhlédnout s postupem času rovněž na našem facebooku, se ještě zastavuji do mého typického azylu při cestě, dalšího hudebního klubu Marná Sláva, kde se také někdy sem tam hrálo. Nyní se tam pořádá občas nějaké to karaokepárty, ale jak je to s živou hudbou, netuším. Vím, že tam hraje jukebox, ale mohu to někdy příležitostně vysondovat.

Samozřejmě, že celkový materiál potom putoval do rukou filmových odborníků a na konečný výsledek jsme rozhodně zvědaví.

Jak to vypadalo při natáčení videoklipu skupiny My10Planets, si můžete prohlédnout v přiloženém fotoreportu –>ZDE<–

Tak to tak zatím

Mathi Basssnake from Methan-city