Krusher PL 2.2.1012

Krusher PL

 

 

2.2.2012 – Barrak –Music club (ex tančírna)
Pryncypall (Chico a Já) navštívil v tento mrazivý den plný dvojek vystoupení metalových kapel z Polska a Ruska, konkrétně Illidiance (rus), Fiend (rus), Mindfield (pl), Krusher (pl), které bavily svým umem něco kolem 50. účastníků a účasti piva Pardál 11 za 20,- Kč. Jako první vystoupili polští Krusher, kteří začali vystoupení poněkud stylem energií nabitého dynamického melodického rockmetalu, který se postupně místy měnil v metalový nářez. Osobně jsem se na ně těšil a musím říci, že ačkoli přes dlouhé zvukové přestávky mezi vystoupeními ostatních kapel to splnilo naše očekávání. Krusher se prezentovali mimo své skladby Ogien a Solvente také i skladbou od AC/DC Highway to Hell.

Mindfield se prezentovali poněkud kratším vystoupením a vystoupení ruských Fiend, které do své hudby vložili i synthetizatorové prvky jsme s Chicem zhodnotili následovně:
Martin: „ Co ti to připomíná Chico?“
Chico: „ To je nějaké psycho vole.“
V průběhu tohoto metalového galavečeru Pryncypall provedl rozhovor, jehož celé autentické znění někdy bude zveřejněno na facebooku s kapelou Krusher, konkrétně s bubeníkem Adamem Pucykowiczem a vokálistkou Klaudjou Kozieň ve kterém mimo jiné oba členové uvedli, že se jedná o jejích první koncert v Česku právě v Ostravě a že další vystoupení uskuteční ještě v Hradci Králove, poté se přesunou zpět do Polska. Na otázku jak se jim líbí ostravské prostředí uvedli, že je to milé město, že se jim moc líbí, ale že je tady zima, což je v době sibiřské zimy normální i vzhledem k tomu, že všichni zúčastnění trávili během koncertů svůj čas odění v tom, jak se dostavili. Dále pak, že v Česku je takovýchto hudebních akcí dost a že by si zde ještě rádi zahráli, protože podle jejích mínění se metalová hudba v Polsku a její produkce dostává poněkud do podzemí a tolik možnosti tam není. Jednou by chtěli si zahrát časem i na lepších festivalech jako je třeba Masters of Rock konající se ve Vizovicích u Zlína či jiné poněkud věhlasnější festivaly jako i to, že vesměs komunikují přes internet- www.krusher.pl , protože je to velmi mocné médium.

Osobně si myslím, že oproti ostatním kapelám, které jsme slyšeli by se jim to mohlo podařit. Podle všech dosavadních ohlasů mejsnámější ruskou metalovou kapelu a tedy i poslední vystupující ruské Illidiance jsme již neslyšeli, neboť jsme se s Chicem dohodli, že bychom chtěli stihnout tramvaj č. 9 kolem jedenácté večerní a vrátit se do tepla svých domovů. Cestou jsme se ještě bavili o tom, že se zřejmě do Barráku podíváme 11.2.2012 na koncert kapely Törr s Otou Herešem se kterým by také nebylo marné udělat rozhovor, tak snad se to povede. Atmosféru z tohoto koncertu si můžete přiblížit –> ZDE <–  v tomto fotoreportu.

Tak zatím…

Mathi ( Pryncypall)