Srdečně všechny zveme na koncert legendárního, undergroundového harmonikáře  – JIMA ČERTA, který proběhne 10.prosince v sobotu od 19:00 hod. v kulturním prostoru Slezský Grunt v Háji ve Slezsku -Smolkov.

 

Jim Čert zpívá a hraje vlastní balady často upravované na texty významných literátů, jako např. Bohuslav Reynek, Eduard Štorch (Svou první píseň napsal již ve 13 letech na text Eduarda Štorcha – Havran a hraje ji dodnes),  Luděk Marks, nebo Andrej Stankovič. Dále jsou to třeba překlady J.R.R- Tolkiena. Ostatně  jeho pátá deska má název „Písně Středozemě“ a je věnována v podstatě jako obdiv k Tolkienovu dílu.

 

Celkem vydal Jim sedm alb, z nichž poslední se jmenuje Světla a stíny a vyšlo v roce 2014.

Známé je také jeho působení s hardcoreovou americkou kapelou „Life After Life“ s kterou spolu s Erno Šedivým (další Čech za bicími nástroji) objel celou Evropu i Ameriku.

Obě vydané desky s „Life after Life“ vydal světoznámý alternativec Jello Biafra na svém labelu Alternative Tentacles. O Biafrovi je známo, že si velmi pečlivě  vybírá komu desku vydá.

 

Přijďte si poslechnout, dnes již šedesátiletého barda, který svou koncertní energií, předčí leckterého mladíka.

Tak nezapomeňte: koncert se bude konat v sobotu 10.12. 2016 od 19:00h v kulturním prostoru Hospody Slezský Grunt v Háji ve Slezsku, části Smolkov. Více info na www.slezskygrunt.cz

 

 

Všechny srdečně zveme a těšíme se na vaši účast.

 

Libor Bálek

 

 

NA OKRAJI o.s. Vančurova 2 Háj ve Slezsku 747 92 IČO: 68941544 Tel: +420 603 820 123 info@energia.cz www.naokraji.webnode.cz www.slezskygrunt.cz