Nekonečné čekání je u konce. Jedna z předních tuzemských gothic-rockových kapel Carpatia Castle vydala své druhé album. Jak bylo avizováno, deska dostala název Černé století a k překvapení některých fanoušků byla nazpívána taktéž v angličtině.

Máme celou řadu příznivců i v zahraničí, doufáme tedy, že tento krok ocení. Texty jsou pro nás velmi důležité a byla by škoda, kdyby o ně byli fanoušci, kteří češtině nerozumí, ochuzeni,“ říká zpěvačka Veronika Seidlová. Upozorňuje zároveň, že je pro kapelu stále prioritou čeština. „Bude tomu tak i nadále. Naši textaři Angel Beads, Tomáš a Milan umí s mateřským jazykem krásně pracovat, jejich texty mají hloubku, fanoušci je mají rádi.“

Na Černém století Carpatia Castle pracovali takřka tři roky, de facto od vydání dlouhohrajícího debutu Laudanum.Banner CC

Slibovali jsme, že deska bude hotová dříve, ale nechtěli jsme nic uspěchat. Nejsme pod žádným tlakem, tak by byla škoda vydat dílo, které bychom považovali za nedotažené. Černé století je to nejlepší, co jsme dokázali v uplynulé době vyprodukovat. Je to deska, na kterou jsem pyšná,“ zdůrazňuje Veronika Seidlová.

Album je samozřejmě k dostání na koncertech kapely, ale zájemci si ho mohou objednat i na webových stránkách www.carpatiacastle.cz. Křest desky se uskutečnil 12. listopadu na Magické noci trubadúrů III v Kralupech nad Vltavou.

Bylo to naprosto úžasné. Krásná atmosféra, mnoho pozitivní energie… Moc děkuji všem fanouškům za podporu, jste prostě nejlepší!“ vzkazuje Veronika Seidlová.

KONTAKTY A ODKAZY:

Web: http://www.carpatiacastle.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/carpatiacastle.cz

Bandzone: http://bandzone.cz/carpatiacastle

E-mail: info@carpatiacastle.cz

Václav Votruba

M.