Dnešní příspěvek bych rád věnoval včerejší akci, už jen proto, že Chico říkal, že to chce alespoň jeden příspěvek za den, takže to pověstné veslo beru potažmo Já i vzhledem k tomu, že se ozval Ota Hereš a bylo nutné udělat nějaké ty uhlazující korekce a úpravy v rozhovoru s ním  na jeho přání a pak hurá na candrbál, bo zcela samozřejmě se PRYnCYPall.cz zúčastňuje i jiných akcí a jednou z těch společenských byl i včerejší DĚLNICKÝ PLES, který se poprvé konal u Viléma v nedaleké Restaurace PARLAMENT v Ostravě – Porubě, pod hlavičkou Dělnické Strany Sociální Spravedlnosti, které se zúčastnil i samotný předseda této strany Tomáš Vandas, který při této příležitosti zde prezentoval i svou právě vyšlou publikaci Od Republikánů k Dělnické straně, i s předsedou krajské organizace panem Mgr. Václavem Komárkem. Ale jinak nás na plesy neužije, možná tak ještě nějaký erotický co se bude konat kděsi kajsi na ostravsku a to bude tak asi všechno a zase se budeme toulat po různých koncertech. Knížku jsme si s Chicem koupili a nechali si je i samotným autorem podepsat, protože člověk musí být sečtělý a vědět co kde a jak chodí, když na to kolikrát přes tu všechnu práci nemá čas a taky jsme měli čas probrat i takové ty věci jiné, co jsou v plánu na dobu nejbližší, přesně tak, jak to i pán Tomáš Vandas říkal, když vlastně co by předseda DSSS celou akci uváděl. Takže se našla chvíle na všechno, probraly se takové ty věci životní, politické i nepolitické, ale pořád přesto a stále aktuální.

restaurace PARLAMENT v Ostravě-Porubě

Vlastně to všechno do sebe zapadá, neboť Ostravsko bylo odjakživa jako kraj především dělnický, vzhledem k tomu, že se jedná o vysoce průmyslovou oblast a již hodně dlouhou dobou, je vyhlášenou pochoutkou právě tzv. Republikánský řízek, protože je to takový řízek, že když se na něj podíváte, tak nevidíte ani talíř, což jinde kolikrát lze vidět pouze talíř a kde nic, tu nic a člověk pak jen na to kouká, jako na nějaký další div světa. Ten večer ovšem mimo to byla k jídlu i krom obložených mís také grilovaná vepřová krkovička buď s bramborovým salátem anebo bramborami ryze amerikanskými.
Prostě kobzole jak maju byť či jak cyp.
Lidí bylo dosti, řekněme samí významní hosti, kdybych to měl trochu zveršovat a rozhodně se nenudili. O hudební zábavu se jim po celý večer totiž starala ostravská zábavová kapela GALATY s Ogim, Ondrou a Láďou, která zúčastněné bavila moderní hudbou ať již české klasické hudební scény, tak i zahraničními hity.
Jako obvykle zlatým hřebem večera byla i bohatá tombola, kde hlavní výhru představovalo čuněčí selátko, ale nám stačil jen louskáček na ořechy, když šťastná ruka předešlého výherce se trefila do těch numer, co měl Chico před sebou i když jsme si v průběhu říkali, že kdybychom to sele náhodou vyhráli, tak jak bychom to potom udělali. Neboť za ty roky co se člověk po restauracích a hospodách toulá už leccos a leckoho zná, ale nevyšlo. Tentokrát asi paní Štěstěna se kolem nás jen tak lehoučce otřela.
Takže vlastně nic důležitého a podstatného se nedělo. Jen jsme se dobře pobavili, najedli a napili a tak to má byť. Tedy leda tak, že bychom se tam ještě stavili na zvěřinové hody či na koncert kapely ORTEL

Tuž zatím zduř, Mathi  Big Boss