D.U.B. music (Přerov)


Včerejší pátek bylo z čeho vybírat, prostě akce přes akci až by z toho jeden zblbnul.
Kam jít? Co navštívit? O čem vyprávět? Povzbudit vítkovické hokejisty v Pardubicích? Přidat se do davu fans ostravského Baníku cestujících zrovna tou dobou na Letnou porazit sparťany? Dát přednost koncertu Dana Bárty či jiné akci?
Ne, konečně po dlouhé době, zhruba pár měsíců opět do Ostravského Hudebního bazaru zavítala nejlepší kapela ve Střední Evropě D.U.B. music z Přerovska na Moravě ve svém nejlepším složení a to si prostě nelze nechat ujít. Třeba tam zase bude Jacek Wronski, exkytarista již nehrajícího Excelentu Suprbend, který ovšem kytarové struny vyměnil za lanka brzda-plyn na svém skůtromopedu Nimbus 2012 a bude čarovat se svou kytarou stejně tak, jako kolikrát předtím a bude se na co dívat a co poslouchat. Hudební těleso D.U.B music vlastně netřeba nikterak představovat, jelikož jsou dávno známí nejen ze svých vystoupení jak v České televizi v ranní relaci, tak i na Colours of Ostrava v roce 2008, kde hráli na stage Marley a jejích líbivý funky-groove styl dokáže rozhýbat a naladit kohokoli, prostě talentové od přírody kolem Přerova, řekl by klasik tak, jak se na moravském poli sluší.
Jacek nepřijel, vzhledem ke zdravotním potížím, ale kapelu to neskolilo a právě naopak to vybudilo k fantastickému dvouhodinovému show, které rozohnilo snad všech zhruba 30 diváků mezi nimiž bylo možno zahlédnout i další přichozí celebrity ostravského kolem hudebního světa mezi něž patří Jiří Zahuta, co by šéf Hudebního bazaru, ale také jeho konkurent Jan Petro Braun, majitel Hudebního světa v němž se nachází i Klub Barrák, jenž také tuto akci poctil svou návštěvou, takže se bylo nejenom na co dívat, ale také povídat si o tom, co a kdo a se chystá pro nejbližší dobu.
Před i po vystoupení také proběhl i krátký rozhovor pro PRYnCYPall.cz s Pavlem Kadlíčkem, zpěvákem, kytaristou a vlastně duší celé kapely a to nejenom proto, že se vlastně již delší dobu dobře známe.
Martin: „Nebude vám vadit, když vás budu během koncertu fotit i s bleskem?“
Pavel Kadlíček: „Foť, Foť, hlavně foť, my totiž potřebujeme, aby nás někdo fotil.“
Martin: „ Dnes zde není váš maskot a další člen kapely hrající na triangl a štěrkátko?“
Pavel Kadlíček: „ Ne, zůstal doma, ten je už totiž v hudebním D.U.B. důchodě.“
Martin: „ Důchodě?“
Pavel Kadlíček: „ Ano důchodě, prostě 35 let a ven, takové jsou pravidla.“
Martin: „ Co tak D.U.B. chystá do budoucna?“
Pavel Kadlíček: „ Nic, my už nechystáme nic.“
Martin: „ A to jako vážně?“
Pavel Kadlíček: „ Vážně.“
Martin: „ Tak co by se tak ještě o vás dalo napsat?“
Pavel Kadlíček: „ Klidně si tam napiš co chceš.“
Načež se rozhovor na chvíli trochu svinul směrem k poslední Pavlove cestě na kole po Kanadě a také další, plánované, po Patagónii.
Než jsme se ještě rozloučili a šel jsem se informovat u Jirky Zahuty na nadcházející chystanou akci 21.3.2012 ohledně výjmečné produkce ostravské hudební legendy devadesátých let Matyáš Gali, o kterém se zde PRYnCYPall.cz zmíní jistě více v některém z dalších příspěvků.

D.U.B. music v Hudebním bazaru

Jedinečnou atmosféru z tohoto na hudební pestrost bohatého koncertu si můžete vychutnat i zde v této fotoreportáži :-)
tak zatím

Rock On !!!

 

Mathi Basssnake