DESMOD v Garáži

Poslední zastávkou koncertního turné slovenské kapely DESMOD, co by šestinásobného vítěze mezi skupinami v anketě Slavík, který je obdobou Českého Slavíka, která patří v poslední době k hodně hraným kapelám v rozhlase a televizi, na území ČR byla Ostrava, konkrétně klub Rock and Roll Garage v Ostravě – Martinov na konečné tramvaje č.4 . Ostravákům toto místo, které je centrem mnohých zajímavých koncertů a vystoupení jistě netřeba blíže specifikovat, ale pro ty, jenž to zde neznají a třeba by se někdy rozhodli si nějakou akci nenechat uniknout je třeba se zmínit. Kdyby se totiž všichni najednou sjeli podívat do Ostravy, tak by možná nárustem populace předčila v tu chvíli i mnohá světová města co se osídlení týče a tak ještě než slovenští DESMOD opustí hranice ČR, před posledním domácím koncertem ve slovenském městě Martin, než se vydají na ostrovní koncertní tour po Velké Británii jsme se šli s PRYnCYPall.cz  také na ně a předkapelu BORRA , rovněž ze slovenské Nitry, co by jejích support, šli podívat, tak jako přes zhruba dalších 300 lidí a podělit se o tento zážitek v trošku chladnějším počasí.
Desmod – je slovenská rocková skupina, která původně vznikla roku 1996 jako metalová formace v Nitře. Název skupiny je inspirován latinským názvem upíra obecného (Desmodus rotundus), čímž konvenuje s jedním z oblíbených motivů metalové hudby (tento netopýr se živí sáním krve savců).
Základní sestava skupiny se úplně rozpadla. Postupnými personálními změnami se vystřídalo obsazení jednotlivých nástrojů a zároveň se změnil i jejich hudební styl od heavy metalu přes crossover, punk rock až k melodickému rocku. (zdroj cs.vikipedia.org)

Borra

kapela BORRA

Kapela BORRA, která vznikla v Nitre v roku 2009 , v tom istom roku sa stala finalistom súťaže Orange Music Summer Challenge a vystúpila na prvých letných festivaloch , v tomto roku , po klubovej sezóne vystupovala na prakticky všetkých letných festivaloch po celom Slovensku ako boli Orange Joj , TOPFEST , Fun Rádio Dohoda ,Červeník , ŠíravaFest , Dobrý festival v Prešove a mnohých ďalších.( zdroj. Rock.cz),
docela dobře naladila svou produkcí návštěvníky a po vysilujícím, zhruba čtyřiceti minutovým vystoupení nažhavila diváky na hlavní hřeb večera skupinu DESMOD, během svého asi hodinu a půl dlouhého vystoupení ukojila něžné duše svými nejznámějšími hity, mezi které bezesporu patří skladby jako Čierna diera, Zhori všetko čo mám, Vyrobena pre mňa, Som na tebe závislý a ďalšie iné o láske a tak z duše psané, které dnes tak více se stávají tím hudebním trendem, jistě nezklamala řadu romanticky laděných posluchačů této soudobé hudby, obzvláště něžného pohlaví, jenž svou účastí rozhodně převyšovalo mužskou populaci, což bylo evidentní i během cesty tramvají a půlhodinovém čekání před Garáži, jak se klubu obyčejně mezi námi říká. Atmosféru si můžete trochu vychutnat i za pomoci tohoto fotoreportu z koncertu zde pod tímto odkazem :-)

Tak zatím s pozdravem ROCK ON !!!

Mathi Basssnake