URIAH HEEP

03.09.2012
Čas: 20:00
Místo: Garage Martinov
Pořadatel: Roxanne promotion
Změna programu vyhrazena!

Vážení fandové,
dnes můžeme oficiálně sdělit tuto radostnou zprávu, že do našeho klubu zavítá po slavných The Sweet, Candy Dulfer, Steve gaddovi či Maceo parkerovi další velká kapela  URIAH HEEP. Koncert proběhne ve středu 3. září od 20 hodin, podrobnosti postupně doplníme.

Váš klub

tisková zpráva

Uriah Heep vystoupí v Ostravě, v Hradci Králové, v Českých Budějovicích a v Ústí nad Labem

 

Hudební skupina Uriah Heep navštíví při letošním turné v prvním zářijovém týdnu některá krajská města České republiky, kde doposud nevystupovala. Příznivci britské rockové legendy uvidí svou oblíbenou skupinu v pondělí 3. září ve Velkém sále ostravského Garage Clubu, v úterý 4. září v královehradeckém Kulturním domě Střelnice, ve středu 5. září v českobudějovickém Kulturním domě Vltava a ve čtvrtek 6. září v Kulturním domě v Ústí nad Labem.

 

Skupina Uriah Heep vznikla v listopadu 1969. Pojmenovala se podle záporné postavy románu Charlese Dickense David Coperfield Uriáše Heepa. Uriah Heep do letošního roku vydali 23 studiových desek a prodali po celém světě přes 30 milionů kopií svých alb. Uriah Heep jsou spolu s Deep Purple a Black Sabbath jedním ze tří základních pilířů světového hard rocku. Při tvorbě repertoáru je pro Uriah Heep typický především důraz na melodickou linku písní a použití vícehlasých doprovodných vokálů. U nás je zřejmě nejznámější písní Uriah Heep skladba Lady in black, kterou zpěvák Aleš Brichta opatřil českým textem s názvem Slečna závist a nahrál spolu se skupinou Arakain. Uriah Heep se českým a moravským fanouškům poprvé koncertně představili v tehdejším Československu již v roce 1987, kdy vystoupili na třech vyprodaných koncertech v Ostravě, v Hradci Králové a v Praze. Do Ostravy a Hradce Králové se tedy Uriah Heep vracejí po 25 letech, v Českých Budějovicích a v Ústí nad Labem vystoupí skupina poprvé. Zpěvák Uriah Heep Bernie Shaw se v posledních letech snaží naučit alespoň základům češtiny. Jeho o 19 let mladší manželka Radka pochází z Uherského Brodu a s Berniem se seznámila v Londýně, kde pro kapelu jako textilní výtvarnice navrhovala kostýmy. Bernard a Radka Shawovi mají dvě dcery (7 let a 1 rok), z nichž především starší Madleine ráda navštěvuje svého tatínka a jeho hudební kolegy na koncertech Uriah Heep.

 

Předprodej vstupenek na zářijová vystoupení Uriah Heep v České republice bude zahájen v pondělí 16. dubna 2012 v předprodejní síti Ticketstream. Seznam předprodejních míst najdete na www.ticketstream.cz .

 

Novinářské akreditace vyřizuje do 30. dubna 2012 pořádající společnost Roxanne s.r.o., Kubelíkova 1224/42, 130 00 Praha 3. Žádost o akreditaci zašlete na adresu RoxannePromotion@email.cz spolu s naskenovanými články o chystaných koncertech, TV záznamy, které o zářijových koncertech Uriah Heep informují. (Akreditace rozhlasových redaktorů z důvodu mediálního partnerství není možná.) Další doplňující informace novinářům sdělí za Roxanne s.r.o. Pavel Malúš, tel. 608 888 065.

 

www.uriah-heep.com