Bohumín si letos může připsat další divácký propadák. Po Hudbě Praha ,která divácky vyhořela v sokolovně v Záblatí a koncert byl pro nesolventnost pořadatele zrušen.Tu samou nelibou věc si připisuje další bývalá věhlasná skupina Oceán , ale s tím že koncert se odehrál .

Koncert Oceánu se uskutečnil v letním kině v Bohumíně za účastí asi 50 platících diváků. Předkapelou byli Ostravští Micronaut a Polští uspávači Black Canvas ze Zabrze. Musím podotknout že pořadatel nic nepodcenil , reklama po netu , plakáty , články v novinách , spoty v radiu i TV. Perfektní zajištění i na místě akce, pořadatele , zdravotní služba, raut pro kapely , občerstvení pro diváky. Počasí dobré ani teplo ani zima. Prostě všechno dobré,ale výsledek nula. Přesně podle toho jak se říká , když se nedaří tak ti ani svěcená nepomůže.

 

Jedním z důvodů, že už není takový zájem o Oceán ,je odchod na věčnost frontmana Petra Muka, kterého nahradila zpěvačka Jitka Charvátová. Oceán začal hrát znovu po 18 letech , to taky udělalo své, 18 let-to je jedna generace,fanynky co tehdy chodily jsou už maminy nebo babičky a mají jiné starosti.

Ta největší Depešmanie u nás na přelomu 80 – 90 let už dávno vyšuměla. Já jsem tuto hudbu nikdy neposlouchal. Dobu kdy se v Ostravě scházeli Depešáci si taky pamatuji,ale parta metalistů co se scházela v hospodě na Spolku měla s cela odlišný názor. Někteří to chtěli radikálně řešit napadáním Depešáků, ale jestli došlo k nějakým fyzickým střetům si už nepamatují. K incidentům občas docházelo na koncertech Oceánu a Shalomu ze strany Skinhedu. Když se na to dívám z odstupem času tak ti Depešáci za totáče měli velkou kladnou hodnotu v tom, že to nebylo organizované žádným komunistickým režimem. Vzniklo to samovolně,prostě parta mladých lidi se scházela na náměstí a jinde aniž by je k tomu nutil nějaký socialistický svaz mládeže. Byl to svým způsobem protest proti režimu.

 

Franta Turek organizoval po revoluci v Ostravě na různých místech DM party.V tom článku v Deníku byla vzpomínaná místa kde se to konalo , zapomělo se tam na Český dům ve Vítkovicích a tehdejší Společenský dům ve Vítkovicích na Mírovém náměstí, dnes to je ROTHSCHILD PALACE Ostrava Vítkovice. A tam se podle Frantové verze konal i poslední koncert Shalomu.

a něco si můžete prohlédnout –>ZDE<– , v tomto fotoreportu.

Chico