Nany M. Hudák (sk)

Letošní návštěvu hudebních akcí zahajuji poněkud netradičně a to návštěvou koncertu alterfolkového hudebníka ze slovenské Prievidze, Nanyho M. Hudáka, v Hudební hospůdce U Arnošta ve Frýdku-Místku.

Vlastně, že jde o překvapení, tak to prozradil místní moderátor či producent těchto obvyklých akcí.

Ještě před samotným vystoupením, které začalo přesně ve 20:10 hodin, jsem měl tu čest se osobně s Nanym seznámit a prohodit pár slov, které předcházely pozdějšímu dění.

Nany M.Hudák, který již mimochodem brázdí s kapelou SHZ různá koncertní pódia celé jedno desetiletí, během kterého kapela natočila celkem 4 alba, využil krátké přestávky, z příjemných důvodů violoncellistky a rozhodl se vystupovat sám stylem poutníka za světlem, který se rozhodl život čistě hudbou.

Během vystoupení hrál skladby převážně z alba posledního: Na ceste za slobodou.

Během vystoupení si diváci mohli zakoupit ono cd za dobrovolnou cenu i když, jak jsem se Nanyho zeptal na pohybující se cenu cd na Slovensku, tak mi odpověděl, že tak na 5-7 euro.

Také jsme udělali s Nanym během přestávky krátký rozhovor:

Každopádně pro milovníky a fanoušky, právě alternativního folku a alternativy všeobecně, kteří by si jej ještě chtěli poslechnout, to rozhodně není Nanyho poslední vystoupení, jelikož přesně za tři dny, tedy 30.1.2013 vystoupí právě u nás v Ostravě,

Nany M.Hudák U Arnošta

konkrétně v Čajovně Šambala, kde jeho vystoupení, které opravdu v živém vystoupení dokáže zaujmout, můžete navštívit obvykle za dobrovolné vstupné, jelikož hudebník sám podotkl, že zkouší jistý způsob, na kolik diváci jeho umění ocení.

Více o tomto hudebníkovi, o kterém si myslím, že by jistě byl pěkným zpestřením některých koncertů alternativní hudební scény, si také můžete zjistit na: www.nany.sk

I když vystoupení, ze kterého si můžete prohlédnout –>ZDE<– přiložený fotoreport pokračovalo dále, tak Já se odebral k odchodu, abych se nějak relativně dobře, v těchto lednových mrazech dostal z Frýdku-Místku domů, do Ostravy.

Tak tolik na úvod letošního roku a zase někdy.

Zatím

Mathi Basssnake from Methan-city

Nanyho poutač na momentální poutní turné