Hardcore akce se těší obzvláště větším zájmem, o čemž svědčil včera i zcela zaplněný klub PLAN B, který vznikl z bývalého květinářství. Jednou jsem o něm chtěl něco napsat, ale bylo zavřeno, takže konečně se mi povedlo navštívit i tento klub, i když mnozí jiní tam mohou patřit ke stálému inventáři.

SEE YOU IN HELL (Japonská enkláva v Brně)
BOILING POINT (Žilina)
SHEEVA YOGA (Ostrava)

Pro mne to mimo jiné bylo i setkání po létech se známými tvářemi. S Heřmanem, se kterým jsme kdsi spolupracovali kolem tehdy hrajících Excelent Suprbend, ale především se Skuldou a Vikim ze SHEEVA YOGA, ostravské hardcore stálice.

Také se tam potkávám ještě s Martinem, zpěváka Skuldovy odnože DISNEY, o které mi Viki později řekl, že je to již mrtvé.

Ona i SHEEVA YOGA prošla personálními změnami. Pravdou je, že něco jsem zaslechl již tehdy, když jsme seděli po koncertě Pražského výběru v hospodě, že dlouholetý kytarista Sheevy, Fido, již s nimi nehraje.

Již při vystoupení Sheevy tyto informace byly potvrzené, neboť z celé staré sestavy tam byl jen Skulda na basu a Viki na bicí, zbytek neznám, ale kluci se znají. Skulda mi po vystoupení, o kterém mi Heřman říkal, že oni vždy hrají tak pravidelně 12 minut, potvrdil, že Fido se dal na dráhu pomalu se upíjejících hvězd. Inu osud, věci se mění. Naposledy jsem je viděl na Dole Michal, na akci, která se konala vždy 20.dubna, ale už to prý není.

Slováci neměli chybu, docela slušný core. Začínám obdivovat bubeníka, je dobrý a pomalu vnikám do hloubi tohoto umění. Někomu to možná přijde divné, řekne si, co je na tom kraválu uměleckého?

Inu je, také mne to udivilo, ten večer. Každopádně, kdyby mne Heřman neupozornil předem e-mailem: Přijď se podívat, jak se dělá hudba., že Skulda bude mít koncert, asi bych tam nešel, ale Sheevu, tu si prostě nelze nechat uniknout.

BOILING POINT z nedaleké Žiliny se prezentovaly i vloženými melodickými prvky ve stylu core. Vystoupení bylo vyšperkováno i tím, že po krátkém vybrnkávaném intru si kytarista s baskytaristou vyměnili pozice a tak to již zůstalo.

SEE YOU IN HELL jsem již sledoval spíše zpovzdálí. Nejenže byl problém se ve stísněných prostorách klubu dostat blíže k pódiu, ale více jsem se spíše věnoval rozhovoru se Skuldou o tom, co a jak. Přeci jen jsme se neviděli řádku let.

 Na SEE YOU IN HELL mne zaujaly kytarové sóla, pro mne poněkud nezvykle do téměř minutových songů core, ale zase něco jiného.

Za docela zajímavě vypsané solidární vstupné 80,- Kč jude, 100,- Kč optimal, 120,- Kč, dobrá zábava a lidé stále přicházeli i v domění, že když přijdou nakonec, tak se již platit vstupné nemusí a tak alespoň charitativně přispěli dvackou.

Někdy kolem půl jedenácté PLAN B opouštím. Pár fotek z průběhu akce přinášíme –>ZDE<–

Tak to tak z Hardcore café Plán B a zase někdy někde.

Mathi Basssnake from Methan-city