Na čtvrtek v ostravském klubu Barrák připravil Marcel Palovčík, zástupce agentury Euphoryproduction,docela  zajímavou akci, vystoupení pražských The Prostitutes, společně ještě s Dolls In The Factory, kapelou z nedalekého Frýdku-Místku a ještě s kapelou Dead Pope’s Company ze Šumperka, ze kterého přinášíme, tento krátký a snad i vystižný report.

Dolls In The Factory (F-M)

Dead Pope’s Company (Šumperk)

Měl jsem ještě něco na práci a tak jsem na akci vyrazil o něco později, s trochou adrenalinu, zda akce produkce kapel začne přesně na stanovenou hodinu či jak bývá zvykem, vždy o něco později. Na mé štěstí se skutečností stála druhá možnost a tak ten čas, zcela uřícen, využívám k uhašení žízně u baru jednou dvanáctkou. U baru narváno, takže se dalo čekat, že tentokrát přišla celkem slušná návštěva. Již podle stylu návštěvníků se snažím vytipovat, v jakém duchu se ponese dnešní večer.

Někdy kolem půle se to konečně na pódiu začne hýbat a na scénu přichází Dead Pope’s Company. Osobně pořádně neznám ani jednu kapelu, na rozdíl od mých přátel z Frýdku-Místku a návštěvníků loňského frýdeckého Sweetsenu 2012, ale mohu říct, že docela služný pop-rock, jak se kapela prezentuje, který dokáže hned na počátku přilákat docela slušný počet lidí až k pódiu.

Další kapela je Dolls In The Factory. Členové kapely Dolls In The Factory spolu hrají přibližně 2 roky. Na jaře roku 2012 nahráli ve studiu Biotech EP s názvem Hurricane na kterém se jako producent podílel Ecson Waldes.

D.I.T.F. mají za sebou společné koncerty po boku Tata Bojs, MIG 21, Support Lesbiens, Toxique, Sunshine nebo Goodfellas.

Dead Pope's Company (Šumperk)

Dolls in The Factory (F-M)

V červnu 2012 byli vyhodnoceni odbornou porotou soutěže Muzikus Sázavafest Battle jako vítězové, což jim zajistilo koncertování na prestižním Sázavafestu. Na frýdeckém Sweetsenfestu hráli před více než pětitisícovým publikem. V RGM Mercedes-Benz Live Space, největší soutěži kapel v ČR, skončili až ve finálové čtyřce, jak uvádí agentura Euphoryproduction.

Nejen z poslechu,ale i z toho, že se Palec snaží za pochodu vybírat kapely stejného zaměření a tak střední část večera vyplňují Dolls In The Factory z F-M, díky kterým zpestřuje, kolikrát klasický obraz pódia i nainstalována videoprojekce.

Trochu změna. Hudební projev mi, na můj vkus, přijde poněkud měkšího ražení oproti úvodní kapele, ale příchozí návštěvníci si to užívají skvěle.

Na závěr přichází alternativní rocková skupina The Prostitutes, nominovaná aktuálně na prestižní ceny hudební kritiky Apollo, představuje své nové jarní turné, jedno z největších v její dosavadní historii. Seznam aktuálních 15 koncertů ve třech zemích se možná brzy rozroste o další potvrzená data. Skupina představí zřejmě naposledy v ucelené formě program vycházející z aktuálního alba Deaf To The Call.

The Prostitutes (Praha)

The Prostitutes (Praha)

Tomu se dostalo velm i dobrého přijetí u kritiky, mnoho výročních žebříčků postavilo album na přední příčku loňské domácí produkce. Album produkoval britský producent Youth stojící za alby Primal Scream, Futureheads, nahrávkami U2 nebo Depeche Mode, ale i za celým úspěchem The Verve. Sám je dlouholetým členem skupiny Killing Joke a s Paulem McCartneym má skupinu Firemen.“Práci na albu jsme si užili a kapela se sehrála, alespoň podle nás, do nebývalé formy. Ale především se ty skladby prostě skvěle hrají živě.” říká Martin Destroyer, kytarista skupiny.“Překvapilo mě, jak rychle se deska na koncertech chytla. Taky jsem rád, že tentokrát desku přivezeme do klubů, ve kterých jsme ještě nikdy předtím nehráli.“ říkál Luk.

Vrací mne, i když mnozí se mnou nemusí zrovna dvakrát souhlasit, někdy na počátek devadesátých let, do doby Depeche Mode, i když bych to nazval spíše takovým hard depeche stylem. Nadšení diváci v Music clubu Barrák.

Ono dneska těžko škatulkovat, ale jde z projevu cítit onu spontánnost. Myslím si, že v době, kdy kapely typu Oceán, Depeche Mode již moc netáhnou, se pro fanoušky tohoto druhu hudby vyskytuje něco takového i u nás v Česku. Ale jen co mne táto úvaha napadá, kapela začíná přitvrzovat. No, zase je nad čím uvažovat, říkám si po půnoci, opuštějící ještě dunící klub, cestou domů.

Z pohledu častého návštěvníka těchto akcí si ještě říkám, že je to i docela slušná upoutávka na zítřejší koncert Monkey Business, který se ovšem obejde bez naší účasti. Trochu, z této a dovolím si říct slušné i dost zvukově povedené akce, si můžete vychutnat ještě z přiloženého fotoreportu –>ZDE<– .

I přes získanou rutinu vnímání oněch akcí, přesto jsem měl pocit, nějaké zvláštní, poněkud jiné, nezvyklé atmosféry a tak zase někdy někde na něčem

Mathi Basssnake from Methan-city