Horečkyfest 2013. 02

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Kapely Monkey Business, Kamil Střihavka & Leaders, Rock & Roll Band Marcela Woodmana, kapela Imodium, Jan Budař & Eliščin Band anebo Václav Koubek. To jsou hlavní taháky 3. ročníku festivalu Horečky fest, který se v sobotu uskuteční v amfiteátru na Horečkách.

Během čtrnáctihodinového hudebního maratonu se na třech pódiích vystřídá 16 kapel i sólových interpretů. „Pro skalní punkery máme dobrou zprávu, letos na Horečky fest přijede i legendární Visací Zámek,“ řekl Marian Žárský, ředitel Městského kulturního střediska Frenštát, které akci pořádá.

Dodal, že kromě známých jmen dostanou letos na Horečky festu šanci také mladí začínající muzikanti. „Mezi ty, kteří se na festivalových prknech představí poprvé, patří například bubenická formace Crash Drums z Oder anebo trojanovská úletová formace Rotoped Band,“ přiblížil. Objeví se ale i kapely, které už na Horečky festu vystupovaly a sklidily velký úspěch. Patří k nim ostravské seskupení Nice to meet you nebo HTK Band. Nebudou chybět ani dvě frenštátské kapely, které zatím nechyběly na žádném ročníku Horečky festu – Last Minute a vynikající OFF AXIS. „Pestrou žánrovou nabídku doplní Swing Time Band Martina Svobody, gipsy jazz v podání excelentních Hot Club Fren a hiphoprappová trojice ZZO,“ dodal Žárský.

Další příjemnou novinkou pro návštěvníky letošního open air festivalu je, že v Amfiteátru na Horečkách před pár dny začala montáž hlediště. Oproti loňsku tak bude více míst k sezení na lavičkách, bude jich zhruba 900.

Program festivalu začíná ve 13. hodin. Slosovatelné vstupenky jsou v předprodeji k dostání za 200 a na místě za 240 korun. Kromě vystupujících kapel se návštěvníci mohou těšit také na sprayartovou show.

Autor: Iva Jalůvková Horečky fest program