Tak zase po malé chvíli něco od Vaška:

TISKOVÁ ZPRÁVA (4. 9. 2013)

Bývalý basák Törru přichází s novou kapelou ADAGIO FUNEBRE

 Po dlouhých čtyřech letech přichází ústecká doom metalová formace ADAGIO FUNEBRE s debutovou fošnou Of Grief and Insanity. Deska plná pomalých temp a melancholie vyjde na konci září u labelu Leviathan Music. Hned záhy se ADAGIO FUNEBRE pustí do živého hraní.

„Projekt ADAGIO FUNEBRE jsem založil v roce 2009 s cílem udělat hudbu odlišnou od té, kterou jsme dělali s předešlou kapelou Vidock, která byla zaměřená spíše na rychlý a technický, až agresivní metal,“ líčí baskytarista David Hradílek, který v mezičase působil i v legendárním Törru, kde nahradil Vlastu Henycha. „ADAGIO FUNEBRE mělo být postavené na pomalé, výpravné a melancholické hudbě s čistými vokály. Ve Vidock byla energie a síla, oproti tomu ADAGIO FUNEBRE mělo plnit funkci jakési vnitřní terapie.“

Kvůli problémům se sestavou, nedostatku financí a také vytíženosti s Vidock a Törr se Of Grief and Insanity dlouho nepodařilo dotáhnout do konce. Minulý rok ale přinesl zásadní změny – konec Vidocku a příchod zpěváka Aydena.

„Ayden dokonale vystihl mé vize a posunul kapelu o několik příček výš,“ říká David Hradílek. Koncem roku konečně vypuklo natáčení debutu, přičemž práce skončily v létě 2013. „O dva měsíce později jsme podepsali smlouvu s hudebním vydavatelstvím Leviathan Music,“ dodává David Hradílek.

Jak kapela zní, můžete posoudit už nyní na www.bandzone.cz/adagiofunebre.

Koncerty jsou v plánu na listopad. Vystoupit by na nich měl speciálně i Vidock.

Sestava kapely: David Hradílek – baskytara, Johnny B – kytara, Ayden – zpěv, Jiří Hájek – bicí, Hanka Stratinská – klávesy

Kontakt: www.bandzone.cz/adagiofunebre (e-mail – adagiofunebreofficial@gmail.com)

Václav Votruba (In Motion Agency)

www.facebook.com/inmotionagency
(Zveřejnil Mathi)