Reopening party, Marow, G.O.R.E, My 10 Planets, Behind Our Walls, Ostravská společnost a Tamman after party…

Nedávno jsem sdělil, že naše čtenáře budeme informovat o dění a změnách v některých hudebních klubech. Tím hlavním a ožehavým tématem byla především budoucnost klubu BARRÁK.

Jan Petro Braun, Hudební svět

Jan Petro Braun, Hudební svět

Dlouho nebylo jasné, co a jak vlastně s hudebním klubem BARRÁK bude letních po prázdninách. Někdy kolem srpna jsme zkontaktovali majitele celého objektu Honzu Petro Brauna a zjišťovali informace. Během hovoru jsme se dozvěděli, že tedy Honza se o dva dny později rozhodne komu z asi 20ti zájemců o provoz či pronájem oněch prostor vyhoví. Sdělili jsme Honzovi, i když záleželo hlavně na jeho rozhodnutí a zájmu, že asi nejlepší by bylo, kdyby to zůstalo při starém. Přeci jen Palec už ví jak to chodí a také, již už byl za ten rok nastolen nějaký systém.

Pozdějším vývojem událostí jsme zjistili, že vlastně jak název klubu BARRÁK zůstane zachován, vzhledem k tomu, že majitel objektu a Hudebního světa zakoupil značku klubu a v podstatě si to vzal pod patronát a personální obsazení, na které si návštěvníci klubu za ten rok zvykli v podstatě také.

Tudíž hned první akcí, v tomto klubu bylo jeho znovuotevření za přítomností kapel různých žánrů, jenž vesměs v tomto objektu zkouší, každopádně za sedm pětek, slušný výběr muziky.

Slavnostní zahájení provozu klubu bylo udáno na 19. hodinu a hudební program odstartoval o hodinu později. Toho se hned ze startu ujala nová ostravská punk-rocková formace Ostravská společnost:

Zřejmě se v tento úvodní pátek hodnotit hudební projevy kapel, které přislíbili svou účast na zahajovacím programu klubu, který rovněž během těch dvou měsíců prošel i technickou inovací a tak jak postupně přicházeli lidé do klubu,

Ostravská společnost

Ostravská společnost

tak stejně za pochodu se testovalo jak nové ozvučení klubu, jenž bylo doděláno týž den, tak i nová osvětlovací technika v průběhu tohoto večera.

Další kapelou, která přišla na scénu byli nám také již dobří známí, jako všechny další kapely, kterým jsme se zde doposud věnovali, My10Planets. U nich jsem oproti poslední naší spolupráci zaznamenal změnu na postu bubeníka kde namísto Honzy Slawinského za bicíma seděl Vojtos, zřejmě původní bubeník kapely. Proč, to se nepodařilo zjistit.

Další kapelkou, která hochy z My10Planets vystřídala byli Behind Our Walls, zástupce mladé ostravské core scény. Kapela původně nesla název „THE JUICE“.

My10Planets, Joey a Bougi

My10Planets, Joey a Bougi

Po výměně některých členů a především změny hraného stylu se kapela přejmenovala na „BEHIND OUR WALLS“. Po této obnově začali koncertovat po Moravskoslezském kraji, kdy se jich ujala jejich nynější manažerka. Od té doby přeskakovali například Rusko/Pražským APOSTATE, Anglickým POLAR nebo Ukrajinským TO LEAVE A TRACE. Nyní se kapela připravuje na nahrávání prvního EP a po jeho vydání také na CZ/SK tour. Jak uvádí na svém profilu. Takže se určitě bude na co těšit a třeba se s nimi zase někdy v BARRÁKU potkáme. Nicméně, když už jsme u toho, tak BARRÁK změnil i své facebookové stránky, takže novinky a aktuality lze sledovat zde, na této nové aktuální adrese: https://www.facebook.com/barrak.ova?fref=ts

Nevím jak pro koho, ale pro mne velkou zajímavostí bylo vystoupení kapely Marow právě v Barráku. Posléze zjišťuji,

Kapela Marow, možná ojedinělé vystooupení v klubu Barrák.

Kapela Marow, možná ojedinělé vystoupení v klubu Barrák.

že kapela nemá moc starostí se stěhováním nástrojů a Honza Braun u stolu mezi sklenicemi Ostravaru, který  nahradil původní Budvar, když jsem se jej ptal, zda již hráli či ne, že jsem je právě slyšel při příchodu řekl, že by měli začít nyní, že si jen snesou nástroje a aparaturu o patro níže. Jak řekl, tak za chvíli i bylo.

Tou zajímavostí pro mne bylo to, že nějak jsem ani nečekal, že bych Marow někdy v klubu BARRÁK kdy viděl a během jejích vystoupení mnou cloumal pocit, jestli se náhodou nejedná za jistých okolností o ojedinělé vystoupení této kapely v tomto klubu, vzhledem k preferovaným stylům a jiným okolnostem, i když nikdy neříkej nikdy.

Což mi nakonec po koncertu potvrdil i samotný frontman Maro Zeman, když mi na mou připomínku: „Tak ti mi, Maro, přijde, že se jedná o ojedinělý koncert Marow v Barráku…“ „No, nejspíše asi ano.“ No, raději jsem pro jistotu věnoval o něco –> vyšší pozornost <–

G.O.R.E zřejmě není nikterak obzvláště představovat.

G.O.R.E zřejmě není nikterak obzvláště představovat.

Tou dobou mi útroby klubu přišly již docela notně zaplněné, což bylo logické s každou další kapelou a nutno podoktnout, že Marow se podařilo lidi před pódiem krásně roztančit.

Asi tou neočekávanější události byla grindová mašina z Karviné, kapela G.O.R.E, tedy onen zlatý hřeb večera, dalo by se říci a taky že ano. Trochu problémy s focením před pódiem vzhledem k řádícímu publiku, tak to balím a jdu to sledovat poněkud zpovzdálí. Raději.

V půlce skladby ovšem dochází baterie, což mne naštve a přemýšlím nad tím, proč, když jsem ji dal nabíjet, tak vydržela daleko méně, než na Rock-festu. Inu, člověk se furt učí něco nového a příště, pokud jí napojím na elektrickou síť, tak ji nenechám v zapnutém stavu, což možná byl ten problém, proč nebyla nabitá dostatečně. Ale G.O.R.E je G.O.R.E…

Prostě pěkně povedená akcička, která neměla zase jednou po dlouhé době chybu, což si lze prohlédnout i zde, v tomto přiloženém fotoreportu z akce  a když, tak se někdy s určitostí někde v Barráku srazíme. Takže přejeme, ať to Barráku a v Barráku klape a šlape tak, jak má a jak si to Braun představuje, protože výhledově prgram nabízí docela slibné a zajímavé akce a mezitím, zatím \m/…

Mathi Basssnake