Václav Fajfr, známý to rázovitý ostravský písničkář zve všechny ty, kteří mají srdce na tom správném místě, na letos se již konající 3.ročník vánočního koncertu pro dětskou hematom-onkologii Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Koncert se koná v krásném prostředí sanatorií obce Klimkovice dne 5.12.2013 v 18.hodin. Určitě by bylo vhodné přijít a podpořit dobrou myšlenku, ze které veškerý výdělek bude věnovaný přímo na koncertě právě zástupcům Fakultní nemocnice Ostrava-Poruba.

K celé akci, o níž se zde zmiňujeme vůbec poprvé Václav dodává:

benefice fajfrV roce mne napadla myšlenka 2010, udělat radost dětem ve Fakultní nemocnici v Ostravě- Porubě a uspořádat koncert. Konkrétně na oddělení hemato-onkologie. První koncert jsem odehrál celé dvě hodiny sám se sborem Gymnázia Olgy Havlové v Porubě.

 Všechny písně byly písničky Jaromíra Nohavici, nakonec jsme dali nějaké koledy. Bylo to celé udělané  doslova a do písmene hodně na koleně, i přesto byla plná tělocvična.  Tuším, že se zde vybralo na děti zhruba něco kolem 8.tisíc Kč.

Následujícím  rokem, rokem 2011, jsem se již k tomu postavil poněkud  s větší vervou. Oslovil jsem tedy agenturu Entermusic, abychom měli nejenom lepší zvuk, ale i nějaké to pódium a další věci, což se vyplatilo. Také jsem  již pozval pár hostů – mých přátel.benefice fajfr3

 Pepu Streichla, Otu Maňáka s Nikol Sikorovou, kapelu MARIAN&333 , dětský hudební soubor Porubští trubači a samozřejmě opět sbor Gymnázia Olgy Havlové. Pokud si dobře pamatuji, tak při druhém ročníku se na děti vybralo již o něco více peněz. Tuším, že výsledná částka se pohybovala kolm 10.tisíc Kč.

Letos jsem se rozhodl, že jak pro velký zájem jak účinkujících, tak i příchozích diváků, je třeba zajistit vhodnější prostory pro již tradiční, 3. Ročník benefice. Díky spolupráci se Sanatoriem v Klimkovicích nám nabídli uskutečnit koncert přímo u nich, v areálu sanatoria.

 S radostí jsem tuto nabídku přijal a věřím, že budeme všichni velice spokojeni, prostředí v Lázních je opravdu krásné. Tentokrát ovšem ten největší problém byl s účinkujícími, jelikož se mi nabídla spousta umělců, což jsem už některé musel s díky odmítat, protože benefice by musela trvat snad dva dny a spíše by to vypadalo jako nějaký festival.  

Rozhodně se tedy kromě mého vystoupení můžete těšit i na další známé osobnosti a umělce, kteří nakonec přislíbili svou účast a to:

 René Souček, Ota Maňák s Nikol Sikorovou, bohumínské Sluníčko, Porubští trubači, Marian&333, sbor gymnázia Olgy Havlové se sbormistryní profesorkou Olgou Blažkovou a hvězda večera, Jaroslav Wykrent s IN-BLUE Ivana Němečka.

Velice mě u nich potěšilo, že jsem je vůbec nemusel přemlouvat. Trvalo to asi dvě minuty, zeptal jsem se, oni mrkli do kalendáře, řekli – ano, máme volno, přijedem. A bylo domluveno.

Benefici jsem také zmínil v Dobrém ránu v ČT a 2.12. se o ní a nejen o ní budu bavit i s Dagmar Misařovou v ČR Ostrava v Apetýtu.“

Václav Fajfr

 

Takže kdo by si rád zahral na Mikuláše a spojil příjemné s užitečným, jistě se má na co těšit.

Spojení je z nádraží Ostrava-Svinov autobusem linky MHD  č. 64

Mathi