Po trochu delší odmlce se nám na úvod roku 2015 ozval opět Vašek Votruba z In Motion Agency, aby vám prezentoval a trochu zpropagoval jako zajímavost, nové videoklipy kapel Silegrail a Koneckonců, které si můžete i mimo stránky a odkazy kapel prohlédnout také zde.

Silegrail představili nový klip a vyhlásili konkurz na kytaristu a zpěváka

Nový čtrnáctiminutový opus zveřejnili koncem prosince pražší SILEGRAIL, kteří v roce 2014 posílili tuzemskou progressive-rockovou scénu. Oproti předešlé tvorbě kapely je skladba Rivers of Fears zpívaná – za mikrofon se postavil Michal Feber, který působí v rockových Apatheia.

K písni zároveň vznikl videoklip, respektive kratší film, jenž natočila Charlotte Vacková. K nalezení je na Youtube či Bandzone profilu SILEGRAIL.

 

Rivers of Fears je poslední skladbou, na které se podílel kytarista Adam Malík. „Bohužel se rozhodl odejít, takže jsme vyhlásili konkurz. A to zároveň i na zpěváka. Zájemci se nám mohou ozval na e-mail info@silegrail.com,“ zmínil klávesista Michal Worek. Silegrail

Jak již bylo řečeno, SILEGRAIL se dali dohromady v roce 2014. Okamžitě se vrhli do tvorby vlastních skladeb. Již na jaře představili první dva instrumentální songy – Look into the Past a New Dimension, ke kterým si postupně našli cestu žánroví fanoušci jak z Čech, tak i ze zahraničí.

Kapela splňuje vysoké standardy, které progresivní rock vyžaduje. Ačkoliv se jedná o mladý soubor, muzikanti již mají za sebou plno zkušeností. Michal Worek píše hudbu k muzikálům, spolupracuje s šansoniérkou Renatou Drössler a vedl jazzovou kapelu Michal Worek Quartet. Bubeník Patrik Sas má na kontě hraní s Čechomorem, Karlem Gottem či Suzanne Vega. I baskytarista Lukáš Čunta se může pochlubit hraním se známými osobnostmi – například Ivou Frühlingovou, Otou Balagem či Olgou Lounovou.

ODKAZY A KONTAKTY:

E-MAIL – info@silegrail.com

BANDZONE – http://bandzone.cz/silegrail

FACEBOOK – https://www.facebook.com/silegrail

WEB – http://www.silegrail.com/

A hned druhou záležitosti na hudebním poli je:

Povánoční dárek od Koneckonců – nový klip ke skladbě V bublinách

Ačkoliv je Štědrý den 24. prosince, jilemničtí KONECKONCŮ nadělili svým fanouškům dárek až o dva dny později. V pět hodin odpoledne měl premiéru nový singl V bublinách, ke kterému kapela pořídila i videoklip.

„Novou skladbou navazujeme na předchozí singl Spíš, který byl a stále je velmi úspěšný. V Českém Slavíku Mattoni jsme v kategorii Hvězda internetu skončili na parádním 11. místě,“ zmínil zpívající kytarista Honza Holeček.

Koneckonců klipStejně jako Spíš, která měla premiéru 12. ledna, je V bublinách pohodová záležitost na pomezí popu a rocku. Prosluněný klip, jenž naleznete například na Youtube, vznikal během září.

„Natáčení videa probíhalo v naprosto uvolněné atmosféře. Rád bych zmínil, že za kamerou stál talentovaný Marek Eben,“ dodal Honza Holeček.

Ačkoliv je V bublinách horkou novinkou, KONECKONCŮ nelení a už nyní pracují na další nové písni. Fanoušci se tak mají na co těšit.

ODKAZY A KONTAKTY:

E-MAIL – koneckoncu@volny.cz

BANDZONE – http://bandzone.cz/koneckoncujilemnice

FACEBOOK – https://www.facebook.com/pages/Koneckonc%C5%AF/159740037436341?fref=ts

WEB – http://koneckoncu.com

Václav Votruba

Tak tolik od Vaška,

Mathi