http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

V sobotu 18.4.2015 se v klubu Mandragora konala akce pod názvem HARD-CORE NIGHT vol.1.

HWCO

HWCO

Netvrdím, že by nebylo kde v sobotu navečer zajít, taky jsem se mohl o kousek dál zúčastnit i nějakého běhu večerního na 10 km, který startoval na Masarykáči ve večerních hodinách a trochu to komplikovalo vstup do klubů touto stranou položených. Ten důvod pro mne bylo to, že zde hraje kapela  Jo Riittää! Z Frýdku-Místku, má oblíbená. Hlavně jsem se na ně těšil, protože vloni do Chlíva mi to na ně nevyšlo a nyní, někdy v březnu se jejích plánované vystoupení z důvodu nemoci kytaristy zrušilo a do F-M poslední dobou daleko. No, prostě jsem měl zase čas jednou.

Akce nějak odstartovala kolem osmé večerní a pro zhruba 20-30 lidí svou produkci odstartovala

Ostravská punková smečka HWCO, kteří hráli, hráli až už prostě neměli co hrát. Zahráli celý svůj repertoár. Slušné.

The Breed

The Breed

Po nich již začali zvučit hardcore punkáči z Výškova The Breed. To zrovna stojím u baru a povídám s kluky právě z Jo Riitta!

„Máme nového zpěváka.“, povídá mi Johny.

„Ale,“,divím se, “tak on Kanál už s váma fakt nehraje? Chvíli to vypadalo, jako by se vrátil.“

„No, teď s námi zpívá Kuba, zpíval v Noncode ale je to jeho první koncert s námi, tak jsme zvědaví.“

„Hmm, paráda, takže konečně zase bude psát o něčem novém, ať to není pořád stejná mačka.“, směji se.

Jo Riittää!

Jo Riittää!

Arab ještě dodává, že v tomto složení jsou spolu tak zhruba jeden měsíc a že pár zkoušek měli teda a Johny, že zase zaučuje nového kytaristu, protože se mu nějak začínají krýt  termíny, kde hraje se Slepými Křováky. No, jo no. Ale to už to na place rozjíždí právě smečka z Výškova.

Zajímavé, hlavně  zpěvačka, která nakonec končí nad hlavami diváků při posledním songu. Jo, dobrá, dost dobrá atmosféra.

A pak už přichází Jo Riittää! A to mne zajímá zase teda o něco více. Myslím tedy, že Kuba Švrček, udělal docela solidní dojem a určitě bude za Kanála adekvátní náhradou, ne-li, že až se zapracuje, tak to ještě více okoření svým umem. Tedy na mne to ten dojem udělalo a pak jsme to taky hodnotili tak nějak s Arabem a Johnym po koncertě na závěr akce, ze které sestřih si lze prohlédnout zde:

No a to by tak bylo zhruba z celé akce  téměř všechno, teda až ne jednu další novinku.

Tou novinkou je, že bylo zavedeno od poslední akce, že v době akci bude jistá přirážka na pivu a alkoholu 2,-Kč, tak bych tímto tak nějak informoval jistou veřejnost navštěvující Mandragoru, ať s tím tak nějak počítá a bere v potaz, že i ztracené půlky a rozbité sklenice něco stojí, i ty kelímky koncekonců též.

Tak zatím,

Mathi

Fotoreport: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1098801080153920.1073741900.138609839506387&type=1&pnref=story