Německo má hodně kapel světového formátu, jako třeba Accept, Helloween, Kreator, Destruction, Sodom, Scorpions a Rammstein. Ale žádna z jmenovaných kapel nedosáhla doma takového úspěchu jako Bohse Onkelz, na které  přišlo čtyřikrát po sobě téměř po 100 000 diváků.
Kdo si chce přečíst historii kapely v Češtině, tak odkaz najde pod článkem – fakt to stojí za to.
Název kapely Bohse Onkelz znám od roku 1990. To si tehdy Pípa z kapely Kryptor a pozdější pornoherec založil takovou pirátskou firmičku. On měl rodinu v Německu. Už za totáče tam jezdil do tetovacích salónů a hlavně tam nakupoval LP desky, které nahrával zájemcům na kazety. V té době běžná praxe.

Skromné začatky Bohse Onkelz.

Skromné začatky Bohse Onkelz.

O Onkelz jsem u nás občas slyšel od někoho z pravicové scény, ale o skutečném významu a velikosti kapely jsem se dozvěděl až v roce 2002 kdy jsem pravidelně začal chodit na internet. Kapela se pak v roce 2005 rozpadla.

Na podzim 2012 prosakují první zprávy o možném návratu BO.30.ledna 2014. Kapela ohlašuje svůj Comeback na 20.6.2014 na zavodním okruhu Hockenheimring. Záhy je spuštěno i internetové peklo předprodeje vstupenek. Za hodinu je vyprodáno 100 000 lístků na první koncert, přidává se druhý koncert, který je taky hned vyprodán. Perličkou je, že dvě hodiny po oznámení termínu Comebacku jsou vyprodány veškeré Hotely v okolí. Hotel se mi podařilo sice zarezervovat, ale lístek už ne a tak jsem tenkrát rezervaci musel zrušit.

V září 2014 ohlašuje kapela další dva koncerty na Hockenheimringu a to 19.-20.6.2015. Koncerty jsou za dvě hodiny vyprodané. Jenže to ještě nestačí. Onkelz dál kují železo dokud je žhavé a jedou do plného. Přidávají ještě dva koncerty 26.-27.6.2015. Poslední dva koncerty už úplně vyprodané nejsou.Na 4 červnové koncerty bylo prodáno celkem 350 000 vstupenek.

Tentokrát jsem v internetovém předprodeji uspěl i já a vydávám se na Onkelz busem z Prahy do Mannheimu. Cestou po dálnici přes Hockenheim jsem spatřil vrcholek 37 m vysoké Stage BO. To jsem se začal ošívat nedočkavostí. Ubytoval jsem se v městečku Walldorf, což je asi 10 kilometrů od Hockenheimringu. Městečko žilo koncerty Onkelz, všechny Hotely byly obsazeny fanoušky tohoto fenoménu.

Chico na Bohse Onkelz.

Chico na Bohse Onkelz.

Týpek z mého Hotelu provozoval kyvadlovou přepravu fanoušků tranzitem na koncert tam i zpět za 10€. Měl to vychytané tak, že si zařídil vjezd autem do prostoru kde mohla jenom auta VIP – ale jenom ke bráně Motodromu. My fanoušci jsme pak šli asi 20 minut pěšky podél plotu po polní cestě ke vstupům do Motodromu. Mělo to tu výhodu, že jsme se vyhnuli před i po koncertě největšímu davu.

Koncert Bohse Onkelz začal v 19:45 a trval skoro 3 a půl hodiny. Nevídaná délka koncertu hlavně pro zpěváka, když zpívá dva dny po sobě. Stage Onkelz měla šílené rozměry. 100m na délku, 50m do hloubky a vrcholek měl 37 m. Prostě parametry úplně světových TOP kapel na kterých jsem byl u nás … a to Rolling Stones, Pink Floyd, Michael Jackson. Můžu říci, že na Onkelz jsem se těšil nejvíc. Tak to mělo nastaveno i mnoho Němců, jak jsem se dočetl v internetových diskuzích. Kapela zahrála něco přes 30 songů. Při největším hitu kapely Mexico se v hledišti rozhořely i ohně.

Na stáncích se prodával i Jagermeister – to snad jako symbolika a vzpomínka na období, kdy zpěvák Kevin ho pil denně 2 litry. Jinak pivo tam stálo 5€ stejně jako Cola a minerálka + záloha na kelímek s logem BO za 2€. Na naše poměry “lidové” ceny, ale řekněte, kdy budu mít zase možnost dát si pivo na koncertu Bohse Onkelz?

Historie BO: http://www.bohseonkelz.estranky.cz/clanky/historie.html

Fotoalbum z koncertu BO zde:
https://www.facebook.com/jaroslav.brandys/media_set?set=a.10203403085756800.1073741868.1801720792&type=3&pnref=story

Rocku zdar a Onkelz zvlášť

Chico