11895036_10204548618622219_5886635231987512136_oOstravská punk´n´rollová Degradace oslaví koncertem v domovském klubu Barrák šestnáct let své existence. Již tradiční událost, kterou kapela každoročně pořádá, se letos uskuteční 16. října.

Jako hosté se představí klasici z N.V.Ú., ústecká Houba, ze Slovenska přivezou svůj úderný hardcore punk Ilegality. Celý večer pak odstartují v 19:00 Positive z Frýdku-Místku.

Samotná Degradace strávila začátek září ve studiu, kde natáčela dvanáct zbrusu nových skladeb pro chystané album, které by mělo vyjít v první polovině příštího roku u PHR Records.

Některé z nových písní kapela zahraje právě na narozeninovém koncertě.

O týden později odehraje Degradace tři koncerty po boku maďarských rock&rollerů The Trousers a rakouských Reverend Backflash.

Miniturné začíná 23. října v bratislavském Randal Club, kde trojici doplní Kaktus. Den na to se kapely přesunou do Budapešti (klub Kuplung) a vše se skončí v neděli 25. v klubu Wakuum v rakouském Grazu. Více informací získáte na fb profilu facebook.com/degradace nebo na mailu degradace@seznam.cz

Kapela vznikla už v roce 1999, název DEGRADACE však nosí až od roku 2001. První sestavu tvořili Rudee (basa) Sidney (kytara) a Tommy Heroin (bicí), ke kterým se připojil Zvíře (zpěv). V této sestavě odehráli pár koncertů v Ostravě, Havířově a okolí (1. vystoupení se konalo 13. listopadu ‘99 v havířovském klubu Lakomec). …monarchy_madness-minitour_2015-big

Na začátku roku 2011 nečekaně opouští kapelu Sid, který se vydal svou vlastní cestou. DEGRADACE jede ale dál, mikrofonu se ujímá Rudee. Odehrají několik koncertů jako trio, ale je jasné, že bez druhé kytary to dál nepůjde. A tak na místo druhého kytaristy přichází Blinky, dlouholetý kamarád a spolupracovník kapely, který točil i první oficiální videoklip k písni Řekni NE!. Čerstvá krev znamená novou energii a kapela začíná po roce stání na mrtvém bodě ihned pracovat. Natáčí klip k písni Nic Netrvá Věčně. Nedlouho na to, v lednu 2012 vychází očekávané 12ti písňové split CD DEGRADACE vs. KAKTUS, které se křtí jak v Ostravě, tak Bratislavě.

Plni energie a nápadů se vrací brzy do studia a pokládají základy pro zatím poslední desku z roku 2013 Heroes are dead. Ke skladbě Horrorshow je natočen videoklip, jehož režisérem a tvůrcem je Pode. Ten od začátku roku nahradil odchozího Mishela na bicí a stal se tak novým motorem kapely. ….Show still goes on! :) viz.: http://degradace.cz/

M.