Ta komedie kolem kapely Ortel je moc slušné promotion.Tohle by zřejmě nedokázal žaden manažer i kdyby měl na to nevím kolik melounů – prostě dostat kapelu do všech medií a to tak aby o tom věděla cela republika.  

Ortel hrál v Ostravě asi 3 x nebo 4x.Byl jsem na všech koncertech Ortelu v Ostravě.První byl tak 3-4 roky zpátky. Koncerty Ortelu v Ostravě pořádal pokaždé ten sám člověk. Podotýkám že pokaždé to dělal ve svých prostorech,což je důležitá věc aby na něho policie nemohla.Je třeba k tomu i osobní statečnost čelit různým vyhrůžkám. Naposled si v Ostravě chtěl Ortel pořádat koncert sám. Pronajal si k tomu Klub Chlív,vše bylo v pořádku než se ozvala Antifa a začala vyhrožovat. Šéf Klubu se zalekl a koncert tam nepovolil. Přitom na tisíc procent věřím že by se nic zlého nestalo.

Osobně mám podobnou zkušenost.Asi v roce 2006 jsem chtěl pořádat v Ostravě první koncert Orlík revivalu.Taky bylo vše v pořádku než vyšel časopis Program a tam si toho všimla kriminálka. První šel na paškál majitel objektu kde se měl koncert konat. Ten pak volal mě jestli bych to nemohl zrušit, tak jsem mu vyhověl v rámci dobrých vztahu ať nemá problémy. Věřím že tehdy by to prošlo ale zvolil jsem  zřejmě blbé datum 28.říjen a ten den byl v Ostravě pochod radikálů. Ten šéf toho objektu pak prohlásil že tam nechce žádné skinheads,technaře ani Baníkovce.Nechtěl tam ani Baníkovskou kapelu Čoník Bapi.

Jsou lidi co na současné vlně Ortelu by se chtěli i nějak přiživit a vydělat na pořádání koncertu. Volal mi jeden človíček co v Ostravě dělával nějakou kulturu. Říkal že včil po Slavíku si psal s Tomášem Ortelem,prý nemůže přijmout jeho nabídku na koncert, protože neví jestli je nezavřou. To za to ještě před Slavíkem Ortel sliboval tomu Ostravskému pořadateli že mu dá slevu že je v Ostravě uvedl jako první.

Hodně se divím tomu že se nikdo nezaobírá tím že by to mohla být korupce , protože anketa Zlatý Slavík je přímo ověnčená různými historkami korupčního rázu.Potom mě ještě napadá zpravodajská hra tajných služeb… aby byl důvod k zatykání.

Já si osobně myslím že ledy nejenom kolem Ortelu budou povolovat. Tak  jako třeba na Slovensku kde  legendární kapela Krátký Proces koncertuje bez policejní buzerace.

Chico