I sobota 19.3.2016 slibovala na slavnostní události docela nabitý program. Ten večer v Music clubu Barrák křtila ostravská punk-rock’n'rollová legenda, kapela

Degradace

Degradace

Degradace v čele s frontmanem Rudeem, své další album v řadě s názvem B-Side Blues a k tomu si pozvala jako support mladíky Frýdecko-Místeckého stejně stylového Positive, dále pak pražské punkové The Fialky a v poslední řadě opět punk-rock’n'rollové E!Eečka z Příbrami. Prostě událost, která zve notnou dávku punkerů a také tak bylo.

Přesně v tuto dobu v nedalekém klubu Mandragora pro změnu křtili své nové cd s názvem Hard To Stop společně s oslavou svého dvacetiletého působení ostravští aggro-Božkoff core Have The Munchies a to ve společnosti punk-rockových Salmonela Bitch a thrash-grindový Konfident z Hranic na Moravě.

Účast v klubu byla dle slov bubeníka HTM poněkud skrovná, což je vcelku logické, ale prý i přesto velice vydařená. Upřímně řečeno sám jsem nevěděl kde dříve jít. Na dvou židlích jednim zadkem v těchto záležitostech nelze sedět vůbec a tak zvítězil již předem daný fakt, že již dlouho jsem nebyl v Barráku a od toho se vlastně odvíjel i můj víkendový pohyb. No, snad to kluci pochopí a odpustí Wink Nicméně, vzhledem k tomu, že natáčecí technika ten večer předtím na Kapriole protentokrát nějak vzala za své a trochu zlobila a nešlo se s ní domluvit, tak se tentokrát tento příspěvek obejde bez videodokumentace, kterou se snažíme jen tak pro ilustraci nahradit pouze novým videoklipem Degradačky vydaného před cca dvěma týdny s názvem Rychlá jízda:

 A že to byla rychlá jízda od začátku o to se postaraly jak support Positive, tak i The Fialky a … bohužel E!E jsem již nějak moc neregistroval, jelikož jsem se snažil tento nový cd nosič:

The Fialky

The Fialky

„Ty, ale my to máme pouze na vinylu.“, říká mi Rudee během Fialek, takže jsem si zakoupil onen vinyl a snažil se po rozprouděném a zaplněném Barráku najít různě roztroušené členy Degradace kvůli autogramům a s Rudeem jsem se po chvíli sešel až v back stage, no a pak mazal domů.  Každopádně věřím, že tak nějak stejně bylo až do samotného konce této akce.

Naštěstí si toto album s Jakubem Tichým na obale lze poslechnout i zde na bandcamp:

https://papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com/album/b-side-blues

Jo, ještě nějaké ty fotky teda a zatím

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1330510206983005.1073741914.138609839506387&type=3

Mathi