V úterý dne 12.4.2016 proběhla pro pár zasvěcených lidí v ostravském hudebním klubu Chacharkovo doupě malá upomínka

Chosé Marino

Chosé Marino

spojená s oslavou nedožitých 72.narozenin písničkáře a osobnosti Karla Kryla.

Krom toho, že táto akce proběhla v netradičním úterním termínu, tak i v netradičním oslavném duchu, jak je obvykle v tomto klubu již dávným zvykem.

Akce odstartovala někdy kolem 17.-té hodiny střídavě videoprojekcemi záběru ze života Karla Kryla, proložená o recitaci jeho básní, jejichž přednesu se chopil Chosé Marino a písněmi Karla Kryla, které pro zhruba 30 příchozích autenticky a na požádání zahrál a zazpíval Jirka Tomčala (RK130). Byť sice bylo původně avizováno, že měl ještě hrát i Láďa Galusek ze Zpocenýho voka, ten se ale na poslední chvíli omluvil, že se nemůže dostavit a tak celá hudební vložka zůstala nakonec na Jiřím Tomčalovi.

Jirka Tomčala spíše dával přednost písním, které Karel Kryl hrával na svých koncertech minimálně a především těm, které nehrál vůbec.

„Představte si, že jsou i skladby, které Karel Kryl nehrál nikdy na svých koncertech.“, prohlásil během jedné ze svých hudebních vložek.

Jiří Tomčala

Jiří Tomčala

Později tedy prozradil, že písně Karla Kryla hraje hodně často a že na něm vyrůstal natolik, že i svým hlasem věrohodně ztvárnil onu autenticitu večera a bylo mu ctí se této oslavné události zúčastnit.

„Asi se mi ten hlas tak nějak zformoval.“, řekl na toto téma Jirka.

Tak to jen tak krátce o této uplynulé a povedené události.

Určitě díky všem, kteří přišli a vzdali čest a slávu jakýmkoliv způsobem Karlu Krylovi a kteří měli zásluhu na tom, že šlo o příjemně strávený večer.

Fotky z akce: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1352169538150405.1073741916.138609839506387&type=3&pnref=story

Mathi