Přerovská legendární skupina Pirillo oslavila 23.dubna 2016 své 33 narozeniny. Přesně v tento den v roce 1983 na neděli Velikonoční odehrála svůj první koncert. K oslavě si kapela zvolila historickou budovu  Městského  domu  v Přerově kde pravidelně v 80 letech hrála.

V Druhé polovině 80 let a počátkem 90 let se Pirillo čtyři krát představilo i v Ostravě.

31.3.1985 na Rockovém Maratonu v Pavilonu C5 na Černé Louce.

 27.4.1986 dokonce Pirillo otvíralo Rockový Klub Žalák v Ostravě společně se skupinou Magma na akci nazvané Rock Sok.

13.12.1987 Žalák

24.5.1990 Grand Party Pavilon P Černá Louka Pirillo doprovázelo Věru Špinarová

https://www.youtube.com/watch?v=peQMGLXrUPk

V době vzniku Pirilla zpíval v kapele Pavel Novák mladší , jeho sestra Olga tam hrála na klávesy. Pavel se později snažil, zpívat i pod uměleckým jménem Pavel Riedl.Jestli jsem tu zprávu tehdy dobře zachytil tak Riedlová je jeho teta. Pavel Novák se mnoho let věnuje zpívaní pro dětské publikům .Říka se že kdo si podmaní dětské publikům tak má vyhráno.  

Jenže Pavel na výročním koncertu nebyl , i když podle jeho stránek den před tím měl kšeft v Přerovském pivovaru.

Jarda Macíček pozval jiné dva zpěváky. Radka Zapletala a Rudu Janoše. Na kytaru ještě Ivana Němečka. Robert Tšpon hrál na bicí a jeho brácha Lumír na klávesy . Na basu se střídali Ivo Kolařík a Libor Tručalek .

Text Hitu Pirilla Nářez zní dost dobově „ vzácný nápad mít trvalou , dívky lákat jen hlavou svou „ Z chlapů už trvalou nikdo nenosí stejně jako patku – což je taky název Hitu od Pirilla.

Gratulovat Pirillu k narozeninám přišla kapela Penzistor která vsadila na důchodcovské image . Nápad to je vskutku dobrý a originální. Není žádným tajemstvím že to jsou většinou členové Pirilla převlečení za důchodce. U této kapely krom poslechu je důležité i to co divák vidí .  

Své 10 narozeniny oslavila na akci významná Přerovská kapela Zpocená uklízečka , která připravuje třetí album . Tak její fanoušci kterých má dost se mají na co těšit.      

                                                             Chico