V tichém a romantickém zákoutí Klimkovického zámeckého parku, hned vedle Klimkovických rybníků,

Wild Tides

Wild Tides

pokud si někdo nedolámal kotníky, podpatky a tak po zámeckém „schodišti“, anebo si jinak nerozbil líce,

tak se v sobotu dne 18.6.2016 mohl zúčastnit druhého ročníku akce pod názvem KLIMKOVICKÝ KULOMET, kterou pořádá ostravská legenda, slavící letos své 25. výročí existence, kapela MALIGNANT TUMOUR.

Sice oproti loňsku se Malignanti rozhodli, že hrát zde letos nebudou, ale na Klimkovický KULOMET DVA si přizvali docela atraktivní kapely:

ČAD

ČAD

EXORCISPHOBIA, WILD TIDES, ČAD, N.V.Ú., DEBUSTROL a než pojede autobus a taxík, tak ještě taková popůlnoční zábavka v podobě DJ jak cyp!

A tak nějak i díky jízdním řádům MHD se s Chicem dostáváme na místo dění někdy během druhé kapely (Wild Tides) a že prý, kdyby se někdo ptal, kdo to tady zrovna hrál, tak nějací čuráci z Prahy pyčo! Ale bylo fajn pozdravit se s kluky, kteří zrovna měli za sebou zaoceánskou šňůru, teda ze Šimkem a Bilosem. Ano, prostě na tuzemské poměry opět slavná a žádaná kapela v zahraničí, což se u nás obvykle v široké veřejnosti neví ani, ale zasvěcení o tom dávno ví své.

N.V.Ú.

N.V.Ú.

Potom prišli na scénu ich kámoši zo Slovenska ČAD a naprali mezi příchozí hoväda a hovädice pěknou dávku svých songů. A to už se to před scénou začínalo trochu zaplňovat.

Nicméně, nejvíce lidí, hlavně pankáčů, přišlo na N.V.Ú. jako že Nepřichází V Úvahu z Hradce králove, ale hlavní nápor byl na kapelu DEBUSTROL, před kterou ještě proběhla tradiční soutěž O větrného kytaristu,kde se pětice přihlášených adeptů a adeptek porvala svým kytarovým umem při dvouminutové produkcí vybraných songů o láhev Jacka Danielse a kterou nakonec po ohlasu diváků, rozhodnutí a vyhodnocení poroty Šimek – Kolinss, těsně

DEBUSTROL

DEBUSTROL

o pověstná prsa, nakonec vyhrála Pavlína, nebo Pavla, loučící se právě ten den se svobodou.

No a pak do půlnoci následovala palba mladoboleslavské kapely Debustrol. Kdo zná, ví. Prostě dobrá akce a určitě je se nač těšit příště. Kdo přišel, mohl si zakoupit i lístky na oslavu 25.výročí kapely MALIGNANT TUMOUR, konanou 19.11.2016 v Dolní oblasti. Jo, prý jen 100 míst, nějaký film, kapely a zase film nebo tak nějak, to moderátor večera Robert Šimek prezentoval s tím, že kdo zaváhá, tak nežere.

Tož to tak, v kostce. Fakt je, že kdo nepřišel, tak o dost přišel. Prostě jako vždycky. Tak ještě pár fotek na závěr:

https://www.facebook.com/PRYnCYPall.cz/photos/?tab=album&album_id=1395996143767744

Mathi