Zde býval Aréna underground club

 

V Porubě na Mongolské ulici v těsném sousedství klubu Chlív v areálu Pivnice Marica v bývalé samoobsluze ,byl v letech 2006 – 2008 otevřen klub, který mimo své vlastní problémy doplatil na notorickou stěžovatelku na hluk, která bydlela v nejbližším paneláku u klubu. Klub provozoval super extra výtečník Tomáš Pročka zvaný Čaryfuk. Svého společníka který měl jinde dobré vedoucí místo přetáhl k sobě, protože byl všude zadlužen a potřeboval nějakou zodpovědnou osobu. Společníka přivedl svým jednáním Čaryfuk k alkoholismu a pokusu o sebevraždu. Naštěstí se z toho po dlouhém léčení dostal. Čaryfuk to je extra čeledín , on to srdíčko pro tu muziku měl – chtěl mít svůj klub , jeho způsob života byl podle toho známého hesla rockerů. Sex drogy rock n roll , k tomu samozřejmě alkohol. Když byl Čaryn v ráži a při penězích,tak dovedl platit celé hospodě a navštěvoval rád i bordely. S tímto výtečníkem kdysi ještě před Arenou „spolupracoval“ Bundes taky známý „kouzelník“ a odborník na všechno, pohybující se léta v Ostravě nejenom v hudebních kruzích. Čaryfuk se mohl ledasčemu ještě od Bundese přiučit , jejích spolupráce nemohla skončit jinak než fiaskem. Zaznamenal jsem tři hospody pod názvem Mandragora ,které postupně provozoval Čaryn snažící se ten název zavést jako svojí značku. První byla na Škroupové ulici poblíž Stodolní. Další přímo na Stodolní poblíž Templu , ta se jevila nejslibněji, dole byl bar ve kterém se i občas hrálo, bylo tam takové sklápěcí pódium (aby se ušetřilo místo ), které se před hraním sklopilo. Nahoře byl hotel který taky provozoval Čaryn. No a třetí byla na Střelniční ulici dvacet metrů od hlavního Masarykova náměstí. Tu hospodu tam provozovalo více lidi , ale nikomu se tam nedařilo. Čaryn se tam snažil udělat exkluzivitu. Pekelnickou hospodu – strop vyzdobil červenou a černou vlajkou,po stěnách dal řetězy a překřížené berle ,které sám kdysi používal ač sám vítkovičák ,tak po stěnách měl Baníkovskou výzdobu.Do výlohy dal jako memento smyčku ,na které se chtěl oběsit jeho společník.Na vánoce do toho pekla udělal vánoční výzdobu a jako bonus tu výzdobu tam nechal celý rok, jako že vánoce a peklo odjakživa patří k sobě. To mu všechno krachlo , přesto zkoušel svoje štěstí dál. Na točně trolejbusů na Hulvakách, kde má Boris tetovací studio,nazval další svojí hospodu Anjin Machine. Anjin byl Borisův společník co dělal piercing. Buntes to okomentoval tak,že Anjin se musí obracet v hrobě.Anjin zhruba před deseti lety tragicky odešel. To tam byla dobrá malá špeluňka,ve které se scházelo mnoho Čaryfukových příznivců ještě z dob Arény a dalších jeho hospod. Ve sklepě měl skvot ,kde

občas někdo přespával. V tom skvotu nakonec skončil sám , když ho baba vyhnala z domu. Arena se měla otvírat už v roce 2002 a to dokonce pod názvem Arena Steel. Na 7.11.2002 tam byl naplánovaný za Bundesovy režie koncert Visacího Zámku , který se nakonec odehrál na Benátkách. Porod Areny trval dlouho,některé stavební práce mu dělali opilci z vedlejší Marice kde sám Čaryn rád popijel. K této putyce přilnul od mladí ,protože poblíž vyrůstal. Vrcholné dílko opilců bylo stavění stěny,která nakonec spadla. Po dobu stavby i provozu Areny tam přespávali bezdomovci a to nejen v samotné Areně ,ale i v opuštěných objektech nad Marici. Takovou stálici tam je Cobretti, který má povolení od majitele objektu tam přespávat a hlídat to. Zajímavou postavou v personálu klubu byl kuchař Gobel. S Čarynem se znal od mala. Jak ten mohl v tom bordelu tak dlouho vydržet to mi je záhadou,on byl jeden z těch ,co dovedl z hovna upléct bič .V klubu byl i obchod s hudebními nástroji a tetovací salon. Obchod fungoval do doby, než ho někdo – zřejmě s personálu vykradl. Čaryn nestíhal platit tak si personál pomáhal jak se dalo. Utekl mu grafik , produkční, účetní a uklizečka. Číšnici si brali peníze za hodiny hned po šichtě. Jeden vekslák mi říkal ,že Čaryn si od něho chtěl půjčit dva miliony na ten klub. Samozřejmě mu to nepůjčil ,protože tušil jak to dopadne. Největší for je v tom , že Čaryn má v živnostenském rejstříku uvedenou adresu na městském úřadě ,což je ideální stav pro dlužníky. Chtěl to rozjet ve velkém ,velké kapely ve velkém klubu. Ale bohužel – nevyšlo mu to. Povolil jiným nájemcům pořádat v klubu i techno , ač byl původně proti.Ke konci provozoval klub jeden divadelník, co se tam pokoušel hrát divadlo.Ale to byl už definitivní konec klubu.

 

Některé akce v Aréně Underground Clubu

8.6.2007 Čoník Bapi

Poznámka:Druhý koncert Baníkovské kapely který vyšel na DVD.Je možno ho zhlédnout i na YouTube.

15.11.2007 Visací Zámek

Poznámka:Visačí po 15 v Ostravě.Qilivý Hroch – kytarista Vysáčů si nechává v mailu vysvětlit ode mě cestu ze Svinovského nádraží do klubu.Hroch přijel do Svinova Pendolinem , protože v danou dobu nemohl vyjet stejně s kapelou z Prahy. Čaryn nechal navařit pro umělce z Prahy Segedinský guláš , na kterém jsem si i já pošmákl.

22.11.2007 Citron

Poznámka:akci navštívilo asi 200 diváků.

17.1.2008 Napalm Death

Poznámka:Největší návštěva v Aréně – úplně vytopeno , v provozu je i maximální počet výčepů.

18.8.2008 PRO PAIN

Poznámka:poslední velký koncert v Aréně.

THE END