„Kura, taky saigon. Schodu jak cyp. Fičím na tramvaj do schodu, tajak bych lezl na K-2 a pak vlezu do garáže a Škworu jak cyp ;-/ „

ŠKWOR

K2 z Hradce Králove

Včera cestou z práce domů, tedy z Pardubic do Ostravy, jsem se musel stavit ještě do garáže. Prý se nám tam rozmnožili škvoři a tak bylo nutné přijít na to: Proč?
Po horolezeckém výstupu na právě rekonstruované Svinovské mosty jsem to rovnou z vlaku bral tedy na tramvaj č. 4 směrem na Martinov. Vyjít tolik schodů dá docela velkou námahu, když je jich…  . Ne, nepočítal jsem je, ale přišlo mi v tu chvíli, jako by to vážně byly ty pověstné Schody do Nebe anebo jako bych vystoupal právě na Ká – Dvojku. Garáž, schody, tramvaj, horolezectví, Himaláje a ještě k tomu bez auta , podivné, že?
Ale vůbec ne, prostě jsem se jen tak náhodou cestou stavil do garáže, tedy Rock´n´Roll GARRAGE music clubu, protože včerejší večer se tam konal koncert právě pražské nu-metalové kapely ŠKWOR. Vlastně až tak velká náhoda to zase nebyla, neboť jsme se s Chicem bavili o tom, který z nás zajde na ten koncert udělat pár fotek a napsat nějaký ten report.
„Uvidíš, jak se ti bude chtít, dojednané to tam máš, tak když, tak z toho něco udělej.“  Říkal mi Chico, když jsem mu volal z vlaku.
Něco nebo cosi, jen jestli to najdu, vždyť už jsem tam nebyl ani nepamatuji, ale naštěstí Ostrava zase není tak velká, aby se tam jeden ostravák neztratil, protože ten druhý musel zůstat  na Barráku, bo se tam konala zase jakási iná akce. Nakonec jsem se ale vměstnal mezi asi 300 návštěvníků a čekal, co bude dál. Rozhovor se asi v tom presu nebude konat a stejně jeden ani nemá čas si jej pořádně připravit, tak by to bylo tak akorát na cypa a fotit můžu leda tak bez blesku. Tak to jsem fakt zvědavý co z teho bude.
No na štěstí tentokrát mi nikdo žádný BLESK  cestou nedal a stejně ten bulvární plátek nekupuji, bo jediný deník který beru, jsem Já sám, ale i na tym foťáku se mi povedlo

K2

vypnout blesk, bo su synek vcelku šikovný, kterému při tom rozkoukávání se po zákulisí padly do oka takové tři mladé baby s krigly piva v ruce i když možná to bylo pivo, možná kofola, čert ví.
Docela přesně na čas, bez nějakých dlouhých proluk, tak jak se na Ostravsku sluší a patří jako tornádo na Ameriku vlétly na scénu právě ty tři mladé křehké dívčí bytosti jako dračice a docela se do toho obuly. Tedy to tej muziky.
„To bude asi předkapela.“ Říkám si jen tak pro sebe, ale docela se mi líbí a tak se ptám jedné známé tváře vedle sebe, jestli neví, co je to za kapelu, neboť jsem neměl čas ani zjistit vůbec nic o tom koncertu. No jen jsem to domyslel tak se holky představily jako dívčí pop-rockové trio z Hradce Králove K2, co by předskokani ŠKWORU.  Z nadšení je nevykolejilo ani jistá klatba všech baskytaristů, že v tom nejlepším vždycky prdně struna a ještě k tomu ta nejhrubší, ale i také věci se děju na tym světě a pořád a dokola. Ani nevím, jestli jejích vystoupení trvalo půl hodiny či ještě o cosi déle, ale nakonec si děvuchy vysloužily taký aplaus, že musely  ještě cosi nandat, za což jistě byly rády.
Po malé pauze mezi kapelami, kterou jsem věnoval neustálému přemísťování se mezi pódiem, barem a vyhrazeným prostorem YES SMOKING  , v jedné ruce s foťákem a v druhé s kelímkem Radegastu jsem trefil i na Klárku, kytaristku a zpěvačku skupiny K2 a tak jsem se zeptal na její pocity po koncertu neboť v duších zúčastněných návštěvníků zanechalo jejích vystoupení silný dojem.
Klárka celé vystoupení zhodnotila tak, že: „Koncert byl fakt úžasný, že jsou tady skvělí lidi a že si to s kapelou moc užily a to i přesto, že kolikrát pro předkapely je to vystoupení před velkou kapelou  těžší ustát, protože lidé jaksi předkapely i když hrají dobře moc neberou, protože spíše jdou na tu hlavní kapelu, na kterou přišli a je ráda, že se tedy lidem jejích vystoupení líbilo a že si to s holkama tedy užily na 100%.“
Dále ještě dodala, že tedy s kapelou ŠKWOR na vystoupení v Brně a Ostravě a že jsou rády, že je vzali na turné sebou s tím, že je tedy chtěli vidět jak to bude poprvé a že se pak uvidí co bude dál.
Na otázku, co K2 chystá do budoucna uvedla, že tedy mají za sebou už jedno vydání desky či CD v anglické verzi a že zrovna se chystá vydání druhé, tentokrát ve verzi české, které by se mělo vydat někdy na podzim tohoto roku. Co se týká koncertování, hrají často a že je jejích fanoušci a jiní příznivci rockové hudby mohou vidět na různých

Fajne tričko aji kerky

festivalech  či již tuto sobotu zvou na vystoupení v Olešnici v Orlických horách a tím jsme tento krátký rozhovor ukončili s tím, že Klárka ještě se nabídla, že by zkusila domluvit rozhovor s někým od Škworů, na co se již nedostalo.
Mezitím totiž už jsem se šel věnovat lovu obrázku právě té hlavní kapely na kterou přišlo asi již dříve zmíněno něco přes tři sta lidí a protože tam bylo docela našlapáno a všude sám ŠKWOR, ať už na čepici, bundě, tričku, mikině, tak jsme se už mohli minout, protože jeden musí pořád dávat pozor na co šlape i mezitím co tedy kapela ŠKWOR již rozjela svou pestrou hudební show a o kapele K2 lidem zrovna říkali, že doufají, že se jim holky líbily, neboť jsou fakt dobrý, což je koneckonců pravda, protože dobré nejenže byly, ale jsou a jistě i budou. Kapela ŠKWOR se představila nejenom svými starými znamými hity, ale i novými a hodně lidí se bavilo a pařilo až do samotného konce koncertu.

No pomalu abych vyprávění skončil tím, že piv bylo vypitých jak cip, což koneckonců uvidíte časem kerysi den ve fotoreportáži na naších stránkách tady na Facebooku.

Každopádně i ŠKWOR byl velkolepý, ale do konce jsem tam nakonec nezůstal. Poslechl jsem si ještě ty jejích nové a hlavně staré pecky a pak jsem šel na tramvaj č.4, aby mne vzala cestou domů, bo od rána jsem teho už měl fakt plné kecky.

ŠKWOR

Tak zatím zduř cypi a zas někdy kajsi

Martin (Mathi)