Jako předzvěst uveřejnění v rubrice KDE SE HRÁLO kde bude uvedená rozsáhlá historie doposud nejdéle trvajícího hudebního klubu v Ostravě i když současně už zaniklého.

TANČÍRNA začínala svojí dlouholetou pout v pivovarské restauraci na Cihelní ulici.A tam právě začínala i černá burza hudebních nosičů.

K pivovarské restauraci se váže ještě další historická hudební událost. Začaly tam totiž zcela nevinně, černé burzy. V sále pivovarské se konaly koncem sedmdesátých let legální burzy známek, samolepek, pivních etiket a jiných věcí, které bolševik povolil. V tom si tam příznivci hudby začali měnit SP a LP. Když už to bylo pro pořadatele neúnosné tak je vyhodili ven. Jenže oni si to začali měnit na chodbě před sálem. Pak je vyhodili úplně ven z budovy. No a pak ta černá burza začala venku u pivovarské, tam to nabralo teprve masivních rozměrů. Venku to vydrželo celkem dlouho, než bolševik zakročil a burzu zlikvidoval. Pak začal ten pravý burzovní folklor po haldách a jiných místech. Rádio Svobodná Evropa z toho mělo srandu- že občan v Československu když si chce nakoupit zahraniční LP a třeba Rifle, tak musí tajně lézt po haldách – no prostě dnes to zní mladým jako sci-fi pohádka. Je zajímavé, že když to skončilo na té pivovarské, tak další týden byla burza už jinde. Jak měl být na burze zátah tak se to vědělo už dopředu. Jako i místo kde se bude konat další burza. Tamtamy za komančů fungovaly velice dobře – skoro líp jak dneska internet. Ten kdo některá místa burz vybíral, byl velice mazaný. Musela se překonat nějaká překážka než se přišlo na místo. To proto, aby i policie při zátahu neměla snadnou úlohu a nemohla se dostat na místo auty. Bylo to zřejmě v Hrabové, tam se muselo přejít pěšky přes starý- už normálně nefunkční most přes řeku, kde se autem vjet nedalo. Úplně geniálně to bylo vyřešené na haldě u ZOO v Michálkovicích. Jo tak se muselo nakupovat nedostatkové zboží za totáče.

Chico