PRYnCYPallu nemohl uniknout 2.ročník apelační akce pod názvem MY SE TADY DUSÍME, CYPE ! , ve které se zúčastňují různé podporující amatérské kapely pod dobu pěti dní svým vystoupením v klubu HUDEBNÍ BAZAR pod záštitou majitele Jiřího Zahuty, co by majitele klubu v prostorách GALERIE MLEJN, zabývající se především alternativní hudební scénou. O které během rozhovoru sám pan pořadatel řekl, že spíše se jedná o takové vygradování, neboť 1. ročník se nesl ve slušnějším duchu MY SE TADY DUSÍME, PROSÍM !
Jenomže tam kde prosby nepomáhají, tak je třeba přitvrdit a proto ten poněkud drsnější název o kterém se neví, pod jakým heslem se ponese ročník příští, ale je docela možné, že půjde po vzoru baníkovských fans a jejích oblíbeného chorál, případně jak se jasně nakonec vyjádřil samotný pořadatel akce pan ZAHUTA.
Tentokrát jsme měli to štěstí přistihnout při své apelaci ostravské crossove a indie – rockové kapely NADACE a VŠEHOMÍR, která je známá i z vystoupení v pořadu České televize Dobré ráno a o nichž jsme tedy zjistili, že se jedná o kapely dosti spřízněné a spřátelené s poněkud časem provázanými vztahy a shodou okolností obě kapely prošly ve stejné době personální obměnou, ale bylo vidět a slyšet, že se s tím vypořádaly výborně a nenechaly nic na náhodě. Obě sklidily docela slušný aplaus od přeplněného Hudebního bazaru, v němž se to lidmi jen hemžilo a tudíž jejích apelace dosáhly uspokojivých diváckých interpelací. Mimo jiné bylo či ještě je možné shlédnout vystoupení Ladě,

kapela VŠEHOMÍR

Šansón Opava, Tom Grohregin, Empty Pipen, Secret Shot, M.Jackson tribute, Klec a Suny Flower.
Z rozhovorů se členy vystupujících kapel ohledně ožehavé problematiky ostravského ovzduší, která je často konzultována, jak bylo potvrzeno, i s politiky, že jsou rádi, že mohou alespoň takto podpořit tuto apelační akci a oslovit tak především lidi, protože faktem je, že ovzduší na Ostravsku je špatné, ale v podstatě se to týká všech, ať se jedná a ředitele Arcelor Mittal či Vítkovic, ale i normální domkař, aby se zajímali především o to, co dýchají.  Dále pak i to, že vzhledem k tomu, že hrají na této akci, tak je předem jasné, že jim to není jedno, že obvykle v zimním období se tady dýchat nedá a že je dobré vyvíjet jakékoliv aktivity a jakýkoliv tlak ať již na internetu, petice, demonstrace, prostě jakýmkoliv způsobem vyjádřit svůj postoj.
Obě kapely i majitel sám nakonec by tímto také oslovily všechny hudební kluby, neboť nabývají pocitů, že živé hudby není nikdy dost a i tak různě se ze života s jistým pohledem se dá říct, že živá hudební scéna spíše je více na poklesu, než tomu bývalo dříve a tak se s nimi můžete setkat časem třeba právě v Barráku, Chlívu, Marleyi či nově otevřeném clubu Hard Rock café a podobně.
A nakonec bych dal slovo samotnému pořadateli této apelační akce panu Jiřímu Zahutovi… tak zatím Mathi

Slovo Zahutovo o apelaci MY SE TADY DUSÍME, CYPE !

Jirka Zahuta