Při jednom z nedávných vzájemných setkání byl i PRYnCYPall.cz  požádán o propagaci jistého, rodícího se projektu poněkud mimo zář hudebních reflektorů v Ostravském hudebním klubu Barrák, jenž je nedílnou součástí Hudebního světa  Jana Petra Brauna:

„ Čau chlapi, obracím se na Vás s prosbou o pomoc s propagací nově vznikající podporované zkušebny pro mladé anebo začínající kapely. Jsem přesvědčen o tom, že se jedná o velmi zajímavý a užitečný projekt, který si určitě zaslouží naši podporu a za pomoc s propagací v jakékoli formě vám předem moc děkuji.
S pozdravem Braun.“ (DNE 17.3.2o12, tedy den NATO po koncertu D.U.B music v Hudebním bazaru)

Koneckonců svědčí o tom  i zájem blízké internetové televize, jenž zde přijela natočit i krátkou reportáž,kterou si můžete poslechnout a zřít právě –> ZDE <– . Což tedy svědčí o rostoucím zájmu o tuto dnes již legendární oblast ostravské klubové hudební scény poblíž Mostu Miloše Sýkory na břehu řeky Ostravice.
A jak čas plyne a voda teče, tak i slovo dalo slovo a PRYnCYPall.cz se přišel podívat na to, co že se to  děje a do budoucna má dít a zjistili jsme, že věc, která má v nedaleké Opavě již jedenáctiletou tradici a funguje docela úspěšně se nám rozrostla i do hlavní slezskomoravské metropole.
Nově vznikající podporované zkušebny pro mladé či začínající kapely.
Kapely zde budou zkoušet v kvalitně vybavené zkušebně pod dohledem zkušeného koordinátora asistenta, který jim bude k dispozici. Zároveň bude možné pořídit i zvukový záznam zkoušky nebo kvalitní poloprofesionální studiovou nahrávku pod taktovkou zkušeného zvukaře.
Vydařené nahrávky pak dostanou možnost prezentace v rámci Igorova pořadu na ČR -  HARENDA. Ty nejlepší pak dostanou prostor ve vysílacím čase Rádia ČAS.

jedna z mladých začínajících právě při zkoušení

Kapely, které budou v podporované zkušebně FORSTREET STUDIO OSTRAVA zkoušet a nahrávat budou mít také možnost vystupovat na klubových pódiích a festivalech, pořádaných organizací Forstreet v Moravskoslezském kraji.

Setkání se osobně zúčastnil i Vít Gruner – koordinátor zkušebny a tak se nám podařilo zjistit i mimo jiné, že celý tento projekt je zatím v jisté tříměsíční zkušební lhůtě, zaměřeného tedy především na práci s mladými kapelami, jež zde mohou klidně pobývat za prozatimní cenu 200 korun měsíčně na osobu s tím, že pokud přivedete další kapelu, tak máte jeden měsíc za 100 korun na osobu. Po třech měsících by se příbližně mělo rozjet i chystané nahrávací studio, jenž by vlastně mělo být slavnostně otevřeno a jeho provoz by oficiálně, dle informací získaných na místě, měl začít 19.10.2012 a to i za účasti vystoupení mladých či začínajících kapel působících v celkem 10-ti zkušebnách. Takže celou akci, vývoj a dění kolem tohoto velmi zajímavého a užitečného projektu sledujeme a případné zájemce jistě budeme také průběžně informovat, jelikož to vůbec není od věci a věcí. A vzhledem k tomu, že nás náš dlouholetý známý provozovatel Hudebního světa Jan Petro Braun požádal o pomoc s tím, že by bylo dobré, kdyby se o tom hodně vědělo a povídalo, bychom také poprosili závěrem milé čtenáře o případné další sdílení a rozesílání těm, o kterých si myslíte, že s hudbou mají či by mohli mít časem i něco společného. Jménem provozovatelů předem děkujeme,  jelikož každá dobrá věc se má podpořit jakkoli ať již v rámci lásky k hudbě či jen v rámci SRPŠ za PRYnCYPall.cz

Mathi Basssnake

opět jedna z kapel ať příbadně víte, do čeho jdete a co vás čeká :-)