Aleš nám opět poslal report i fotky – radí zveřejňujeme a děkujeme.

Do Ostravy na Barrák v neděli 20.5.2012 přijeli další skvělé punkové formace z Anglie. A opět to byl opravdu skvělý vydařený koncert a show!!!
Zejména na legendární EDDIE AND THE HOT RODS z Essexu, kteří letos slaví 36. výročí svého založení bylo by pro mě nemožné nepřijít. Vznikli přesně v době kdy se v Londýně formovali takové kapely jako Sex Pistols, The Damned nebo The Clash a sami byli v té době hlavně inspirováni klasiky jako The Who, The Yardbirds, MC5 nebo pub rockovými Dr. Feelgood jejichž vliv je v jejich hudbě pořádně slyšet. První album „Teenage Depression“ jim vyšlo v roce 1976. O rok později už jeli své první americké turné společně s The Ramones a Talking Heads. V temže roku s nimi spolupracoval i Rob Tyner (zpěvák z MC5). Na koncertě nezapoměli zahrát ani jejich nejslavnější skladbu z druhého alba – „Do Anything You Wanna Do“ kterou později od nich přebíralo spousta rockových i punkových kapel.
Jako doprovodnou kapelu na jejich turné jim dělá další dost hodně známá londýnská partička GUITAR GANGSTERS hrající melodický punk ovlivněna stylem první punkové generace. Vznikli někdy v roce 1988 a na svém kontě mají 7 vyníkajících studiových alb.
Na tomto koncertě jim dělala předskokany místní ostravsko-frýdeckomístecká nebo-li lépe řečeno americko-britsko-česká formace THE CROOKED BEATS. Ačkoli jim v roce 2008 vyšlo zatím jediné album (Life In The Consumer Society) přesto se o nich stále mluví jako o jedné z nejlepších punkových kapel u nás. Stejně jako Guitar Gangsters jsou i oni silně ovlivněni melodickým punkem sedmdesátých let.

Eddie And The Hot Rods

Guitar Gangsters

The Crooked Beats