Předkapelou slavné metalové skupiny Slayer bude na koncertu v Ostravě místní kapela Malignant Tumour. Její zpěvák a kytarista Martin Bílek věří tomu, že se s legendou setkají. Společně hráli už jednou v Praze. Tam ale čas na společný rozhovor neměli. Koncert se v hale Sareza v Ostravě-Porubě uskuteční 6. června.

„Hodně se těšíme. Slayer jsem poslouchal už v pubertě. Tehdy jsme jejich desky nahrávali z polského rádia. U nás se daly sehnat špatně,“ řekl ČTK Bílek.

Malignant Tumour si vybral přímo manažer dvojnásobných držitelů ceny Grammy. Pořadatelé koncertu jim zaslali nahrávky několika regionálních skupin a z nich vybírali. Svou roli pravděpodobně sehrálo i to, že Malignant Tumour skupině Slayer už jednou předskokana dělal. „Bylo to v Praze a tehdy nás vybrali v hlasování fanoušci,“ doplnil Bílek.

S hvězdami se ale tehdy setkal jen na pár okamžiků. „Jen jsem jim stihl předat naše CD. Pak hned odjeli na hotel. V hale nebyli ani před koncertem. Doufám, že v Ostravě to bude volnější a stihneme si prohodit pár slov,“ řekl zpěvák s tím, že obě vystoupení se zakladateli thrash metalu považuje za dosavadní nejprestižnější hraní čtyřčlenné kapely, která vznikla v roce 1991.

Slayer založili kytaristé Kerry King, Jeff Hanneman a baskytarista, zpěvák a frontman Tom Araya v roce 1981 a v kapele hrají bez přestávky dodnes. Za svou více než třicetiletou kariéru vydali hudebníci 11 alb a další kompilace, živá alba a DVD. Proslavili se svým třetím albem Reign In Blood z roku 1986, kterého se prodalo více než 500.000 kusů. „Právě toto album se stalo základním stavebním kamenem thrash metalu,“ uvedl za pořadatele koncertu Miroslav Beinhauer.

Svou první cenu Grammy získali za píseň Disciple v roce 2002, druhou v roce 2007 za song Final Six z alba Christ Illusion. Kromě toho mají další tři nominace, poslední z loňského roku. Zatím poslední studiové album pod názvem World ainted Blood vydal Slayer v roce 2009.

ČTK

Malignanti 3.6.2011 na Bazalech otvírají koncert Scorpions