09.06.2012
Čas: 20:00
Místo: Garage Martinov

SOULFLY – KAVALÉRIE MAXE CAVALERY SI V ČERVNU ZOTROČÍ

BRNO A OSTRAVU

 

Nebyli by to SOULFLY, kdyby při svém tažení po evropských městech opomněli své věrné publikum v Čechách a do koncertního rozpisu nezanesli alespoň jednu zastávku na našem území.

Tentokrát však tuzemské fanoušky potěší hned dvěma samostatnými komorními koncerty – 8.června v brněnském klubu Fléda a 9.6. v Ostravě v klubu Garage. „Cena vstupenek, které budou k zakoupení v síti Ticketportal od dnešního odpoledne, bude pro oba koncerty shodná – 530 korun“ potvrzuje pořadatel Borek Jiřík.

Soulfly (název odkazuje na tragickou smrt Cavalerova nevlastního syna) se začali formovat v druhé polovině roku 1997 poté, co Max Cavalera v prosinci 1996 po čtrnácti letech opustil Sepulturu.  Od svého vzniku skupina prošla nejednou personální změnou (v jejím středu se vystřídali mj. Logan Mader z Machine Head nebo Mike Doling ze Snot) a v současné době působí ve složení Max Cavalera (zpěv, kytara), Marc Rizzo (kytara), Tony Campos (baskytara) a David Kinkade (bicí a perkuse). A pestrostí nešetří ani všech osm dosavadních nahrávek Soulfly, na kterých Cavalerovu famózní fúzi trash metalu a hardcoru s prvky latinsko-amerického etna v minulosti svým hlasem   “okořenili” např. Corey Taylor (Slipknot), Tom Araya (Slayer), Fred Durst (Limp Bizkit) nebo Sean Lennon.

Zajímavé hosty nepostrádá ani letošní novinka Enslaved, jež vyšla v polovině března a debutovala v první stovce hitparády TOP 200 časopisu Billboard. Té své hlasy propůjčili Dez Fafara z Coal Chamber či DevilDriver a Travis Ryan z Cattle Decapitation.

Prvně se také na vzniku tohoto alba podíleli dva noví spoluhráči Soulfly – baskytarista  Tony Campos (dříve Asesino) a bubeník David Kinkade (zakladatel Borknagar).

Posíleni novými spoluhráči a vyzbrojeni novým albem „pokoří“ Soulfly již za šest týdnů hranice naší republiky, aby si zotročili brněnskou Flédu a ostravskou Garage.
Více na www.ticketportal.cz, www.punxnotdead.cz a www.soulfly.com

 

World Scum