Report a fotky nám poslal Pavel, za co mu moc děkujeme.

V sobotu 2.6. jsem se byl podívat na akci do Hrabové. V areálu místní pizzerie Na Vyhlídce se konal open-air festival „Woodstock“, na kterém postupně vystoupilo 5 kapel spjatých s Hrabovou. Aneb, jak řekl uvaděč, kapely, jejichž členové pocházejí z Hrabové, popřípadě chodí do hospod v Hrabové apod. Překvapivě se začínalo docela přesně, jak bylo ohlášeno, pár minut po 19:00. Jako první vystoupila mi zcela neznámá kapela Prokerr. Vlastně jsem tam neznal vůbec nikoho krom kapely Klec, na kterou jsem tam hlavně šel. Hráli docela dobře, něco mezi undergroundem a punkem. Jejich vystoupení více či méně sledovalo zhruba 80 návštěvníků, což už byl docela slušný počet na tak brzkou hodinu. V průběhu večera přišlo ještě asi jednou tolik lidí.

Po jejich vystoupení se na podiu objevila mladá dívčí rocková kapela DX. Svůj repertoár mají poskládaný zhruba půl na půl vlastními písněmi a cover verzemi. Hlavně bych jim vytkl poslední přídavek, kdy zahráli Pohodu od Kabátů. Všeobecně dost známá píseň a každému hned vyskočí hlas Pepy Vojtka a v porovnání s tou mladou holčinou, která to zpívala, to byla docela hrůza.

Po nich se na řadu dostala Klec. Z jejich vystoupení jsem byl trochu rozpačitý a zklamaný. Ne snad proto, že by hráli špatně, ale hrají jinak, než na co jsem byl doposavad zvyklý z dob, kdy s nimi hrál ještě Aleš „Klement“ Juran na basu. Toho loni vystřídal Robert Foldyna, známý rovněž z kapely Sunnyflower. Klec měla s Robertem premiéru letos v únoru v Hudebním bazaru, kde již naznačili, jakým směrem se budou ubírat. Po tomto prvním koncertě jsem myslel, že se jednalo o nějaký pokus nebo omyl, ale druhý koncert Na Vyhlídce byl ještě „brutálnější“, takže o omyl se pravděpodobně nejednalo. S Alešem to byla Klec, jakou známe ze starých nahrávek, ovšem s Robertem ty písně hrajou mnohem více hardcorověji a rychleji. Až mám pocit, jakoby z těch písní jaksi úplně vyšumělo to kouzlo, melodie a síla, která v nich byla. Alespoň mě ty nové verze písní moc nesedí, ale možná to chce jen čas a zvyknu si. Kapela se pravděpodobně chtěla v nové sestavě zkusit pohnout o kousek dál, nejsem si ale úplně jist, jestli to byl krok správným směrem. Na druhou stranu je fajn, že dost obměnili repertoár a dostalo se na další písně, které dříve nehráli. Každopádně se i na další jejich koncerty hodně těším a všem doporučuji na ně vyrazit. I přesto si kapela pořád zaslouží pozornost a větší návštěvnost na koncertech, než jaká se jim dostává.

Kapelu Klec vystřídala skupina Moskyt orchestra. Bylo vidět, že jde v Hrabové o známou místní kapelu, pařilo na ně nejvíce lidí a všichni se dobře bavili. V rámci vystoupení kapela zahrála několik písní již neexistující skupiny Jakost, jejichž zpěvák si s kapelou některé písně Jakosti také zazpíval. Konec koncertu byl poznamenán „drobnou“ indispozicí zpěváka, kterému už odcházel hlas, ale nevzdal to a koncert zdárně dochraptěl až do konce.

Nakonec ještě zahrála kapela Green Day revival. K nim už nemám co říct, nelíbí se mi ani originál, natož nějaký revival. Jejich vstoupení jsem protrpěl, až se divím, že jsem tam zůstal až do konce.

Pavel

PROKERR