Zde avizovaný koncert Hudby Praha 29.6.2012 v Bohumíně Záblatí se neuskutečnil.

Podle vyjádření Michala Ambrože,kapelníka Hudby Praha, zástupce kapely ještě v poledne toho dne volal jestli je vše v pořádku.Pořadatel Lukáš Klepek mu zdělil ANO můžete přijet.Kapela přijela udělala se zvukovka a ve 21.30 se mělo začít. Ve venkovním areálu sokolovny se mohlo sejít tak 70 lidi. Prostředí mi připadalo vzhledem ke kapele dost stylové a retro,připomínající 80 léta – tedy nejslavnější období kapely.Retro bylo pódium kde měla kapela hrát osvětlení areálu a hlavně školní lavice místo stolu a židle pro návštěvníky.

 

Ve 22.hod. se ještě nic nedělo, a to začalo být podezřelé. Nakonec vyšlo najevo že pořadatel nemá peníze na zaplacení kapely.Dle mého odhadu náklady na ten koncert se můžou pohybovat tak kolem pajcky. Pořadatel se snažil diváky uklidnit přes mikrofon od mixpultu že platba proběhne pozdější a že kapela zahraje. Pak ještě přes mikrofon prosil kapelu Aifel ze Sultan Soliman at kapela zahraje aspoň dva kousky.Samozřejmě se nic nedělo a kapela si začala balit své fidlátka.

 

Od místních lidi jsem se dozvěděl něco o postavě pořadatele Lukáše Klepka. Jejich informace jsem si ověřil ve výpisu z obchodního rejstříku.Tento pán je zapsaný jako jednatel firmy BLUE BIRD MUSIC AGENCY S.R.O. Podnikal v Pardubicích, jeho firma už je několik let v likvidaci.Podle výpisu má trvalé bydliště v Bohumíně.

 

Nevzpomínám si na situaci že bych přišel na koncert a ten byl zrušen z důvodu že pořadatel nemá peníze.Na přelomu tisíciletí pořádal na Hlučínském jezeře festival Petr Tesarčík, při druhém ročníku nějak neměl peníze, to tehdy přišel na scénu Aleš Brichta a snažil se problém nějak řešit.

 

Hudba Praha má celkově málo koncertu , a řekl bych že obzvlášť na Ostravsku je neprodejná .To soudím podle koncertů za posledních cca 10 let kdy v Ostravě hrála jenom 2 krát.Při turné 25 pecek si to musela kapela ve Fabricku pořádat sama, a na počátku tísiciletí přišlo do Dělnáku v Mariankách 52 lidi.O něco lepší to bylo ve Stolárně v Havířově.

 

Jsou na světě určitě důležitější věci než 250 Korun za lístek za koncert který nakonec nebyl.

O to se můžeme více těšit na Štěrkovnu do Hlučína 3-4.8 2012 kde na festivalu zahraje trochu jiná sestava jako JASNÁ PÁKA s Davidem Kolerem a Petrem Vášou.

Chico