Čerstvý padesátník – Jiří Zahuta

Aniž bychom to zcela tušili, tak dnešní příspěvek budeme speciálně věnovat jedné známé ostravské osobnosti. Ostravský klub Hudební bazar se totiž nesl v dvojnásobné sváteční jubilejní atmosféře. Nejenže se konalo právě 735. vysílání Svobodného radia Hudební bazar, ale především den předtím na Jiřího Zahutu, jak samotný majitel a provozovatel klubu podotkl, trefilo na něj rovných 50 let.

I PRYnCYPall.cz se zúčastnil této nečekané události, co by speciál klubu.

Nejenže k mání bylo hojné pohoštění v podobě kuřecích kroket s oblohou, jednohubek či dalších různých obložených papírových tácků. Ať již se na nich nacházelo cokoli včetně salátů či slaného anebo sladkého cukroví, které se zapíjelo tzv. „Kykyrysem“ v podobě pijanské desítky a to všechno zdarma, tak se při této události sešly i známé osobnosti ostravského klubového hudebního dění.

Přímá gratulace Jiřímu k jeho padesátinám

Kdo to vlastně onen Jiří Zahuta, jenž se 5. 6. roku 2012. dotkl na oné pomyslné plavbě životem protějšího břehu 50.ti metrového bazénu a kotrmelcem se vydal vstříc druhé polovině závodu je?

Jeho působení je různorodé. Kromě toho, že je tedy provozovatelem klubu Hudební bazar v Ostravě, byl mimo jiné tento legendární kytarista ostravské legendární skupiny Empty Pipen i jevištním technikem a hercem v ostravském divadle Petra Bezruče.

Z internetu o něm jsme našli jen to, že studoval Po maturitě už jen život. Působil Jsem bývalý „horník“, působím různě. Natáčel Svobodné Rádio Hudební bazar. To spíš mně je spousta věcí utajená.

více se o něm můžete dočíst na

http://www.bezruci.cz/clovek/203/jiri-zahuta/

http://ad.ostrava-online.cz/hudebni-skupiny/empty-pipen

Horolezec Jiří Zahuta skončil pod lavinou dárků

Samotného Jiřího, kromě nás, poctili svou návštěvou v čele gratulantů kupříkladu i členové kapely Všehomír, baskytarista Maťo Slavík, který je znám ze svých působení v kapelách Robson, Filip M,tak i další Jirka, tentokrát Bany Tomášek, zpěvák a kytarista, jenž působil v kapelách Matyáš Gali, Milión Sedm, Milión Osm, Srpen a dalších, kterého také sem tam Maťo doprovází v poslední době, jak samotný ostravský baskytarista podotkl závěrem u bár v době, kdy jsem byl již na odchodu z této slavnosti.

Celá táto sešlost se nesla v pojetí tematického hudebního života a tak k slyšení kromě skladeb slavné skupiny QUEEN v čele s nebožtíkem Fredie Mercurymy byly i mimo jiné Heavy Horses od Jethro Tull, muzikálu Hair a další hity minulých let.

Jiří a jeho slavnostní dort

Událost začala jako obvykle klasickým příjezdem udýchaného a upoceného Jiřího na jízdním kole, který v zápětí obdržel spoustu dárků, které snad nikomu z úředních osob nebudou trnem v oku.

Prostě co říct, 50 let je přeci jenom jednou za 100 let a tak i my Tobě milý Jiří přejeme ještě hodně zdaru, zdraví a skvělých hudebních vystoupení v Hudebním bazaru. Koneckonců v tomto duchu tento večer Jiří Zahuta pojal i toto speciální vysílaní na téma o dlouhověkosti.

No a tak zatímco v tento významný den se Chico věnoval vystoupení metalové kapely Slayer v porubské hale Sareza, tak Já se věnoval Jiřího ostravské padesátce.

Takže i za celý team našeho informačního sreveru PRYnCYPall.cz Tobě i My, milý Jiří přejeme ještě jednou vše nejlepší k té dosažené padesátce na životním kilometrovníku, hlavně pevné zdraví a především ať se daří jak Tobě, Tvému okolí, tak i Hudebnímu bazaru všeobecně.

Trochu z té slavnosti si můžete vychutnat –> ZDE <– v tomto fotoreportu.

Mathi Basssnake