RK 130

V poněkud zamračeném a deštivém dní se v Ostravě konalo zakončení festivalového léta. Tentokrát  na hřišti TJ Unie Hlubina. Dá se říct v místě, tak trochu přes ulici či silnici od Dolní oblasti Vítkovice.

PRYnCYPall.cz se taktéž přišel podívat na tuto akci a to i přesto, že v tento poslední prázdninový víkend měl ve svém programu docela nabito.

Každopádně kromě vystupujících frýdecko-místeckých RK 130 s Jiřím Tomčalou, Ozzy Osbourne revival bandu nás zajímaly především holky Kapriolky, které teď mají koncertově poněkud napilno a následně kromě Witch Hammer  bylo jistým dalším lákadlem vystoupení Ládi Křížka, který jistou dobu byl frontmannem ostravské kapely CITRON, tentokrát s kapelou KREYSON.

Bohužel ze zdravotních důvodů Ladislav Křížek odřekl vystoupení a tak pořadatele jako náhradu zvolili právě kapelu CITRON, což také bylo medializováno nejen na stránkách akce, ale i přes ČASROCK RADIO a také i na facebooku PRYnCYPall.cz a možná i ještě někde jinde. Hlubina open 2012

Na ono hřiště jsem se dostavil někdy v polovině vystoupení kapely RK 130 s tím, že tedy zde budu ještě na KAPRIOLU a pak se přesunu do Frýdku-Místku, kde ve 20:00 hodin začíná Mikrofestiválek 2012. Chico říkal, že dorazí na revival band Ozzyho Osbourna s Lubošem Ryškou a pak, že tam tedy zůstane do závěru.

Možná i poněkud pokažené deštivé počasí bylo příčinou, že tento festival navštívilo tak zhruba něco kolem 200 lidí a tak, jak řekli někteří hosté:

„Spíše to připomíná nějakou vesnickou zábavu.“

Osobně tedy mohu hodnotit jen vystoupení RK 130, Ozzy Osbourne revival a kapelu KAPRIOLA, protože poté jsem již místo konání tohoto jednodenního festivalu Hlubina open 2012 opustil.

Myslím si, že RK 130 svým stylem rocku, blues rocku docela lidi pobavilo a ač jim poslední skladba poněkud z nešťastných technických problémů v podobě prasknutí struny druhé kytary a možná i nějakému odchodu technického efektu, tak vystoupení nakonec dohráli, s tím, že tedy vyšší moc zasáhla a koncert tedy opravdu skončil a opravdu to byla skladba poslední.

Ozzy Osbourne revival band

OZZY OSBOURNE REVIVAL BAND příliš i přes umění hudebníku hodnotit nehodlám, přestože vlastně autenticky a přesně napodobili vystoupení dávných Black Sabbath s Ozzym Osbournem.

Vystoupení KAPRIOLY si myslím zaslouží zaslouženou chválu a to nejen od nás, protože si ji zasloužili svým vystoupením přímo na hlubinském hřišti. Holky to rozjely natolik, že i zpěvačka Marqui s kytaristkou Donou Michelle sestoupily z pódia a chvíli vystupovaly i v přihlížejícím publiku, což samozřejmě diváci přivitali s nadšením. Prostě není nad kaprionální spontánnost.

Ještě před koncertem jsem se bavil s Donou Michelle o nadcházejících koncertech, tedy konkrétně o tom, že na společný koncert s kapelou GLAYZY ve středu 5. září je tak maximálně 150 lístku, načež odpověděla, že to bude trochu komornější zřejmě, což si ale jistě vynahradí o dva dny později v ostravském hudebním klubu BARRÁK, kde budou vystupovat společně ještě s kapelama SG (tedy Sjeté Gumy) a PANTER,

KAPRIOLA

které si jistě také zaslouží pozornost.

Potom již nezbylo zbytí, neboť na dvou židlích se sedět v namačkaném časovém prostředí, ale protože ono existují dobří lidé, tak mne holky z KAPRIOLY, které si to braly dál na Čeladnou do hostince U pařeza, což je myslím hned kousek pod železniční stanici, v podobě bubenice Marcy vyhodily na kruhovém objezdu ve Frýdku-Místku, za což jim upřímně díky. Skvělá debata o hudbě s bubenicí.

Takže zbytek festivalu Hlubina open 2012 již ležel  čistě na bedrech Chicových, který ještě udělal nějaký ten autentický videozáznam z průběhu dalších koncertů akce a zbytek fotoreportu, který si celý můžete připomenout a prohlédnout >ZDE<.

Stejně tak, jako i záznam a fotoreport z vystoupení kapely CITRON.

 Tak to tak zatím od nás, zbytek záznamu si lze prohlédnout na facebooku PRYnCYPall.cz

Mathi Basssnake