Už třicetileté výročí od založení letos slaví kultovní TANKARD, kapela, která na začátku osmdesátých let společně s dalšími legendami jako Sodom, Destruction, Kreator, Exumer nebo Assassin stála u zrodu thrash metalové tsunami, která se za lomozu protupaných bicích a kvílejících sól přehnala světem.

Thrash na chmeluzdroj: tisková zpráv

V případě TANKARD se však také vždy jednalo i o tsunami pivní, protože hlavní inspirací a textovou náplní kapely bylo vždy pivo a radosti spojené s jeho konzumací. Přestože však  hlavním motorem kapely byla vždy všeobjímající láska k pěnivému moku, desky jako „Chemical Invasion“ nebo „The Morning After“ se mohou směle rovnat nejet čemukoliv v Evropě, ale minimálně rychlostí i mistrovským kusům žánru jako třeba „Reign in Blood“. TANKARD byl navíc vždy vlastní i jejich osobitý humor, takže s posledními velmi dobře přijatými deskami „Beast of Bourbon“, „The Beauty and the Beer“ a letošní „A Girl Called Cerveza“ se fanouškům dostává nejen výživné porce thrashingu, ale i velká dávka dobré nálady. Místo o den po atomové apokalypse a následky jaderné války, se tak fanoušci této chásky starají o ranní následky prohýřeného večera, což si tentokrát budou moci vychutnat v plné míře, neboť koncerty TANKARD u nás se konají v pátek 26. (Praha – HooDoo), potažmo v sobotu 27. října (Ostrava – Barrák). Tharsh & beers terror!

Na obou koncertech budou TANKRAD doprovázet čeští thrash metaloví věrozvěsti DEBUSTROL, jejichž kultovní demo ‚Vyznání smrti‘ již taky přečkalo více než čtvrtstoletí a ani v případě těchto metalových dřevorubců nebudete ušetřeni osobitého humoru. Jako druhý support a mladá krev se představí na agilním labelu Doomentia records vydávající LAHAR. O mladé krvi se dá u kapely s desetiletou historií mluvit samozřejmě jen v přímém srovnání s veličinami a dinosaury jako jsou právě DEBUSTROL a TANKARD, ale i LAHAR předvedou, že moc dobře chápou techniku osmdesátkového tremolového riffování, jen místo pivního humoru se připravte na angažované společenské texty, jak bývalo dobrým pravidlem thrash metalových kapel zářících na sklonku let osmdesátých a na úsvitu let devadesátých.

  • 26/10/2012, Praha – HooDoo
  • 27/10/2012, Ostrava – Barrak

Vstupenky na oba koncerty jsou k dostání v běžných předprodejních sítích a pak také přímo na místě v klubu v den konání koncertu od 19:00. Více informací na www.obscure.cz.