Zaplněný klub Hudební bazar.

Opět přinášíme krátkou reportáž z klubu Hudební bazar. Tentokrát o den později, tedy konkrétně v sobotu 24.11.2012, zde probíhalo vystoupení ostravské hudební legendy, kapely HASTR, o níž jsme se zde také několikrát již zmiňovali před časem.

K pořádanému vystoupení samotnému jsem se shodou okolností den před tím, při koncertu polské punkové legendy GAGA/Zielone zabki, že původně byl koncert HASTRu odvolán či zrušen, ale nakonec odvolání zrušili.

Zřejmým důvodem bylo patřičně to, že kapela HASTR nemohla nastoupit ve svém plném obsazení.

Přesto v Hudebním bazaru bylo opět plno.

Kapela HASTR vznikla v Ostravě roku 1976. Zpočátku fungovala hlavně na tancovačkách,

HASTR – zleva Horror, za bicíma Radomír Stárek a Miloš Radimec – baskytara

později začala koncertovat na festivalech a v klubech, hlavně v okolí Ostravy. Žánrově se jedná převážně o hard-rock až progresivní rock, v repertoáru kapely jsou hlavně vlastní skladby, převzatý repertoár tvoří King Crimson a zapadlé kapely 70. let (Jericho, Jonesy, Mountain…). Hastr vydal roku 2001 vlastním nákladem stejnojmenné album. V roce 2010 natočili „bílé album“.V obsazení Jan „Horror“ Holuša – kytara, zpěv Miloš Radimec – baskytara – zpěv, Láďa Kašuba – kytara, Radomír Stárek – bicí.

 Pro nás, tedy PRYnCYPall.cz tento koncert byl významný i tím, že od spuštění nové verze naších webových stránek, počátkem měsíce února letošního roku, se nám konečně poprve podařilo sejít se, co by tým jinak, než přes internet.

Táto akce přilákala hodně příznivců staré generace, nejenom za dobu svého působení na Ostravsku, ale také příznivce starého rocku z dob 70.let.

Pepa Dvořák a Miloš Radimec, ještě před vystoupením.

Koncert byl rozdělen celkem do tří částí. V té první vystoupil HASTR, poté následovala zhruba půl hodinová pauza, ve které vystoupil se svým sólovým provedením Salát a nakonec opět zbytek večera dohrával HASTR.

Myslím si, že dle ohlasů, se  jim vystoupení povedlo. Osobně si myslím, i když jsem je na živo viděl poprvé, tak dle koncertů shlédnutých z YouTube. com, mi toto vystoupení přišlo nejpovedenější.

Kromě vlastního repertoáru bylo možno zaslechnout i některé staré věci zahraničních kapel a jelikož s nimi vystupoval i jako host varhaník či klávesista Martin Jarošek, jenž hraje v Deep Purple revival band, tak zazněly i některé skladby právě od skupiny Deep Purple.

My jsme toho za ty dva dny měli již docela plné kecky, jak se lidově říká a tak jsme ještě chvíli zůstali na onu druhou polovinu  vystoupení a posléze opustili bavící se prostory klubu Hudební bazar, z něhož atmosféru tohoto večera si můžete vychutnat právě díky tomuto příspěvku a případné dašlí fotografie shlédnout na našem facebooku PRYnCYPall.cz

Tolik z ostravského hudebního dění a života pro dnešek.

Mathi Basssnake from Methan-city