Jak dlouho a jak žiješ?
Zdá se, že stále příliš krátce na to, abych pochopil a poznal všechny ty věci kolem nás, jež mi neustále protékají mezi prsty….
Jak dlouho hraješ?
Přibližně od roku 1988.
Na co hraješ? (zpíváš)?
Mám několik klasických mikrofonů od Shure, Sennheiser, Audix, ale nakonec se vždy vracím k Shure Beta 58 pro jeho věrný, i když možná trochu plechově znějící přednes. Proto jsem si nedávno pořídil i bezdrátovou verzi Shure Beta 58.
Mám i několik elektrických a akustických kytar, které nemohu nezmínit, protože kytary obecně jsou mé celoživotní lásky.
V jakých kapelách jsi hrál? (hraješ)?
Někdy kolem roku 1990 se začala formovat má první velká rocková formace BASTARD (OV), která byla zaměřena ryze na zábavovou produkci.
Po jeho rozpadu jsem prošel mrakem dalších kapel. Z těch důležitých bych rád zmínil FAST, EXITUS (FM), ENEM DÝM, BERENICU a další z mých stěžejních kapel FESTR (NJ). Tam jsem působil několik let, než mě ulovil v těchto končinách slavný REZON (NJ). Po osmileté spolupráci jsem si dal asi čtyřletou pauzu, po níž mě ale opět začaly „pálit prsty“ a dal jsem se dohromady s kapelou TEASERS. Setrval jsem tam asi půl roku……..no a někdy v této době mě oslovila právě SALAMANDRA.
Co posloucháš?
Mám rád všechnu dobrou muziku od Etna, Blues, Jazzu, Klasiky, Elektra a Rocku, až po všechny odnože Metalu. Prostě mě to musí nějakým způsobem oslovit. Nejsem žádný „škatulkář“, co se zarputile a slepě drží nějakého toho svého konkrétního stylu…
Co Ti chutná?
Inu vše co je dobré …. :) ))))))
Co se ti líbí? (Co tě baví?)
Kytara, zpěv, konstrukční elektronika – rád si něco postavím, knihy (na které momentálně nemám vůbec čas), PC, samozřejmě má rodina, příroda, život a všechny pozitivní elementy bytí.
Jaký je Tvůj sen? (cíl)?
Cíl je ten, abych si jednou mohl říct, že jsem nežil nadarmo a něco dobrého a pamětihodného tu po sobě zanechal.
Sen… chtěl bych, aby lidé konečně přestali věřit v nesmysly, jenž jim jen vymývají poslední zbytky soudného rozumu.
salamandra.cz
My se můžeme těšit na Salamandru s novým zpěvákem 7.12.2012 v Barráku kde se nám kapela představí na svém tradičním podzimním koncertě v Ostravě.