To jsem nečekal,že přijde jenom větší polovina kapacity haly- cca 6000 diváků .Olympiku jsem upřimně přál při tak významném jubileu,halu narvanou a diváky ještě venku , na které se nedostalo. Při oslavě 40. let Olympiku před 10. lety, byla hala vyprodaná a koncert měl i lepší atmosféru.,Pamatují si jak Petr Janda říkal divákům, „fotit si nás můžete, protože nevíme jak dlouho budeme ještě hrát,ale nefilmujte nás“. Letos už neříkal nic podobného,neboť při současném boomu foťáků a kamer v mobilech ,by tomu nemohl zabránit.

Oslavit 50. výročí kapely,to nevím jestli se z českých kapel ještě někomu povede. Scéna se symfonickým orchestrem,který hrál po celou dobu koncertu, působila dost komorně. Olympic mohl vybírat ze svého bohatého repertoáru .Koncert trval i s dvěma přídavky, bez přestávky,přes dvě hodiny a kapela zahrála asi 30 písní.

 

Kdo si řekl,dostal u vchodu DVD,které kapela nahrála v Klubu Malostranská beseda v období od Března 2011 do Dubna 2012. Olympic tam na několika koncertech zahrál všechna svá řadová alba -asi 200 písní. Na DVD je výběr 22.skladeb z těchto koncertů.

 

Petr Janda v úvodu koncertu říkal, že Olympic jezdíval do Ostravy pravidelně,vzpomněl i výstavy na Černé louce v 70.letech,kde kapely hrály ve čtyřdenních blocích – ostatně ty čtyřdenní bloky vzpomínám i já zde na stránkách v sekci Kde se hrálo – Černá louka Amfík.

 

Dalším takovým oblíbeným místem Olympiku v Ostravě,byl Porubský dům kultury. Tam jsem byl na Olympic poprvé cca 1970 – 1.To hrál v Kapele na basu Jirka Korn,bylo to v období jeho hitu Iveta.

Na tom koncertě tenkrát byl se mnou kamarád z dětství – soused ,na kterém to asi v tom dobrém slova smyslu zanechalo trvalé následky,protože co ho potkám,tak začíná řeč Olympikem.

 

Přejme Olympiku do dalších let stále mnoho příznivců. Kapela je to nejen svým věkem vyjímečná.

Chico