!T.O.O.H.! (Praha)

Na tuto akci, která začínala již někdy od páté hodiny odpolední, se obvykle sjede, jak se lidově říká, ten největší spodek společnosti. Prostě nic pro slečinky. Ale jsou to obvykle ti, jenž se s ničím neserou. My jsme dorazili do Barráku někdy kolem sedmé, kdy akce, jak se říká, byla již v plném proudu, což šlo i rozhodně poznat. Kdo zná, ví, o čem hovořím.

To zrovna se na onu pověstnou (ob)scénu chystalo duo !T.O.O.H.!z Prahy, které mělo náročnou zvukovku. Poté spustili. Zážitkově spíše trochu komorní grind, protože díky technickým věcem nemohli hrát, jak se říká na plné koule. Jen bicí, kytara a zpěv, basa z compu.

PARRICIDE (Chełm-Poland)

Při těch grind gore stylech, ty jednotlivé sety utečou docela rychle. Člověk se ani nenaděje a na podiu stojí další kapela. Prostě to odsejpá.

Tou další kapelou byli PARRICIDE z Polského města Chełm. To už bylo jiné kafe. Poněkud živější vystoupení, doprovázené skokem zpěváka z pódia mezi dav hlavobijců určitě vzal za své. Někdy bylo obtížné motat se v tom pověstném předpódiovém rozvášněném kotli pro pár záběrů.

Navíc, když případné pokusy o záchranný úprk brzdily lepící se podrážky od rozlitých piv. Prostě akce- jeden holý masakr.

Barrák

Počet lidí, kteří přišli již moc nedefinuji. Oko odborníka a člověka znalého prostředí si to dokáže odhadnout dle otevřeného druhého baru, tentokrát byly otevřené dva až do samotného rána.

Po Polácích již přišla na scénu asi v tomto hudebním stylu naše nejznámější regionální kapela G.O.R.E. z nedaleké Karviné. Shodou okolností, tak zpátky asi 5 let, jsem měl tu čest se poznat a společně hrát s basákem, ve zcela jiné kapele v Orlové. Na chvíli, ale od té doby mi G.O.R.E. utkvěly v paměti.

Nicméně jednou z věcí, na kterou se asi mnozí těšili, byl i očekávaný křest nového CD kapely G.O.R.E „Stand up sexy ladies, the boogie band is here“ a jak samotný zpěvák kapely hned na úvod prozradil, že život je krutý, tak trochu z toho očekávaného přinášíme zde:

G.O.R.E. tedy sjeli celé své nové album naživo a zábava pak proudila dále. Výprodej slevněných triček CD,

které tam ten večer Crystal Production nabízela, šly i docela na dračku a nakonec i po holandských COLLISION a INHUME došlo na tombolu onoho večera.

Samozřejmě, že s postupem času do rána se návštěvnost průběžně zvyšovala a tak i ono producírování s fotoaparátem bylo čím dál složitější. Nezbylo než si říct, že v nejlepším se má přestat a trochu si i ten večer užít jinak.

Tak to tak ve zkratce z letošního 5. GUTTURAL GORE GRIND MAFIA fest z něhož částečný fotoreport si můžete prohlédnout –>ZDE<–.

Mathi Basssnake from Methan-city