• 18:00
  • SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, ARCH OF HELL, MISTY WAYS, CLAWED FOREHEAD, TEZAURA, STOKER and DJ Ice DollNejkratší měsíc v roce s sebou letos přináší největší událost letošní metalové a darkrockové zimy:
    5. jubilejní ročník DARK VALENTINE, jehož předchozí ročníky hostily mnohasethlavý dav hudbymilovných ztracenců.Temný světec se 16.2. 2013 ve svém svátečním hávu již popáté plíží ulicemi Brna a zve své věrné do klubu Fléda, kde nad nimi roztáhne svá ochranná křídla, naplní jejich srdce mystickou energií a jejich uši hudbou lahodnou i bouřlivou.

    Po úspěchu předchozích ročníků však DARK VALENTINE se ale jeho kostnatý pařát sametové tmy zasekne také 15.2.2013 do Prahy (Nová Chmelnice) a 9.2.2013 do Ostravy (Barák). Opona, jež dělí dva světy, se vždy roztáhne v 18.00 a odhalí jak nadšeně očekávané stálice nemrtvé scény, tak nově zrozené sirény noci, jejichž vábení nelze odolat.

    Profil brněnského termínu najdete zde:

    http://www.facebook.com/events/238730859591492/?ref=ts&fref=ts

    Profil pražského termínu najdete zde:

    http://www.facebook.com/events/523286217694917/

    Nečeká na vás nikdo menší, než Andělem ocenění SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, jejichž proud tklivých melodií se již rozlil za hranice naší domoviny do Holandska, Belgie, Německa, Švýcarska i Rakouska, protekl mnoha festivaly včetně německého Wave Gotik Treffen a předzpíval mnoha žánrovým veličinám (Anathema, The Gathering, Cradle of Filth). „Silenti“ dokazují, že melancholie folkového metalu lze čerpat nejen v severských pláních, ale i v našich lidových písních a baladách. Zavřete tedy oči, ponořte se do proudu a nechte se jím unášet do dávných pohanských časů, kde se vzduch chvěl magií…

    Jubilejní pátý ročník přilákal i děti noci z daleké země rudého vína, prokletých básníků a legend o zmizelých městech. Z Francie k nám zavítá skupina KELLS (pouze Praha a Brno), jejíž hudba v sobě ambiciózně snoubí nu-metal a symfonický metal. Také Kells se mohou pochlubit spoluprácí s umělci jako Tarja Turunen, Leaves Eyes či Epica. Příhodně k příležitosti svátku zamilovaných zazní sopránový vokál frontmanky Virginie v romantickém jazyce francouzském, divoké kytarové riffy ovšem písním nedovolí, aby vás příliš ukolébaly.

    Na maškarní bál masky rudé smrti a nevěstky babylonské vás vezmou strůjci této dekadentní noci, brněnská skupina MISTY WAYS, pohybující se na pomezí expresívního metalu s výraznými symfonickými prvky a dark rocku, čemuž skupina sama říká moon metal. Osloví vás hudbou vášnivou, temnou, mrazivou i dravou, prosycenou výraznými vokály zpevačky Katryny a kytarovým malířstvím. Hudbou, která i v ledovém únoru dýchne hřejivou vůní podzimu a mlhou, jež vás přiměje propadnout jejímu kouzlu, takže se přistihnete, že vám ještě cestou domů zní v hlavě slova „welcome to my world, to the harvest moon garden…“

    Na vlně symfonického a melodického metalu s lehkým deathovým podbarvením vás domácí ARCH OF HELL vezmou do pekla a (možná) zpět. Dámský melodický vokál se střídá se screamem i growlem, náladové klávesy a neotřelé kytarové riffy slibují nevšední zábavu. Vokály i nástroje se zde skvěle doplňují, duní energií a víří v extatickém rytmu, odkazujícím k síle severského metalu. Nedivte se, vyzvou-li vás k zběsilému tanci.

    Čistě gothický rock v podání skupiny STOKER, jež si vybudoval na brněnské scéně značnou popularitu, vám pak zmrazí krev v žilách a hluboký hlas Roba Paterliniho protne srdce jedovým šípem vtipálka amora. Tempo se zpomalí a nastane příležitost, kdy si děti noci nad sklenkou absintu či panenské krve budou moci za poslechu líbivých hitů vyměnit svá tajemství.

    Příznivci instrumentální hudby a klasických nástrojů pak zaplesají nad přítomností „české Apocalypticy“, skupiny CLAWED FOREHEAD v originálním nástrojovém složení: housle, dvě violoncella, kontrabas, bicí, s občasným obohacením o violu da gamba a zpěvy. Tóny vtrhnou do vašeho nitra jako apokalyptičtí jezdci a rozezní každou strunu až k extázi. Těšit se můžete na vlastní tvorbu kapely i oblíbené hity známých skupin.

    Tu pravou romantiku pak večeru dodá gothic-rocková skupina TEZAURA (pouze Praha a Ostrava) v čele se sličnou zpěvačkou Lori, která vás pohladí příjemným vokálem a zaplaví oblaky psychedelických bublin. Hravá image ve spojení s technicky vymazlenými a zároveň chytlavými melodiemi jim vysloužila ojedinělé zařazení do hudebního žánru „barbie metal“ a divákům zaručuje pastvu pro uši i pro oči. Temný Světec této mladé partě z Brna prorokuje velmi slibnou budoucnost.

    A jelikož vláda Valentýna nekončí s prvním rozjezdem, můžete protančit celý zbytek noci pod taktovkou týmu z www.cavern.cz, předního Dje brněnské scény IceDolla či DJ Zlyhad, jež vám splní veškerá hudební přání, než vás k ránu propustí tóny hořkosladké „Illusion“.

    A abyste si akci mohli užít všichni, stlačíme vstupné dolů víc, než je gravitační síla uprostřed černé hvězdy, takže cena v předprodeji je za to vše jen 170,- Kč. Lístky v předprodeji budou dostání v Indies na Kobližné od 17. 1. 2013.

    Lístky jsou dále k dostání i na portálu www.smsticket.cz.

    Funguje to tak, že zašlete podle pokynů na uvedeném profilu SMS v hodnotě 50,- Kč čímž získáte rezervaci a právo dostat na místě akce v den konání vstupenku za předprodejovou cenu (kterou potom bez těch padesáti už zaplacených korun doplatíte na místě). Výhody? Nemusíte nikam chodit a nemusíte hned teď mít 170,- Kč.

Havlíčkovo nábřeží 28, Ostrava, Czech Republic