Známá tvář ostravské hudební scény Marcel Palovčík vulgo Palec slavil v pátek své narozeniny v opavském klubu Jam. K tanci a poslechu zahrály kapely Bombs From Heaven /Brno/ , Degradace / Ostrava/ , The Mahones /Kanada/. Vskutku vybrané menu.

Bombs From Heaven (Brno)

Jako předkrm nastoupili s malým spožděním brňáci Bombs From Heaven. Výborná kapela, o které doufám ještě hodně uslyšíme, nahustila do prvních zvědavců před pódiem svůj rock n roll/ punk s nasazením, jako by hráli pro vyprodaný sál. Hrálo se jak z posledního ep God save the bombs, tak z alba We call the world. Bomby světu ukázaly nového kytaristu Stanleyho. Tento chalan z Blavy (Bratislava) opravdu umí a byla radost sledovat jej při hře. Po zhruba čtyřiceti minutách Bomby končí.

Na jejich místo se dere ostravská stálice Degradace. Ta jede turné k novému cd Heroes are dead, jenž spatřilo světlo světa ke konci ledna. Posíleni o Podeho /Deafculto/ , díky jehož hře získala

Degradace (Ostrava)

Degradačka naživo razanci, začíná punk/ rollový večírek. Kapela hraje výborně ale odchodem bývalého frontmana Sidneyho ke Starým puškám jako by kapela ztratila punc výjimečnosti. Zkrátka a dobře, basák Rudee coby zpěvák na živo neobstojí a Sidneyho charizma nedosahuje ani náhodou. Hraje se průřez tvorbou a samozřejmě i nové věci. Degradace končí po zhruba hodině hraní.

Po rychlé výměně aparátů a krátké zvukovce už stojí na pódiu The Mahones. Na kontě deset alb, dvacet let na scéně, mrtě odehraných koncertů hovoří za vše. Žádná ořezávátka. Nálada se dostává na bod varu a začíná skvělá show. Lidé tančí, zpívají a hecují kapelu. Hlavní pozornost na sebe strhává akordeonistka Katie Mc Coonnel.

The Mahones (Canada)

Krásná buchta (ženská) v mini šatech, hluboký dekolt a síťované punčošky holt udělaly své a když v zápalu hry předvedla nějaké to prohnutí či předklon, o punkové královně noci bylo rozhodnuto poměrně jednomyslně. Druhým přikládajícím pod oheň se stal hráč na mandolínu Sean. Ten zvládal doprovodné vokály i hru na foukací harmoniku na jedničku, klopil jeden plechovkový Ostravar za druhým, přičemž neopomínal občerstvovat ani první řady fans. Vše spolehlivě kormidloval zpěvák a kytarista Finn. Hrál se rovněž průřez ze všech alb a nálada ke konci vystoupení byla blízko bodu varu. Tančí snad i nohy od stolů a pivko i panáky tečou proudem. V půl druhé ráno The Mahones končí , večírek však ne.

Zamrzí jen slabá účast. Těch zhruba padesát platících bylo fakt málo.Z celé akce si můžete prohlédnout obrázky –>ZDE<– , v tomto přiloženém fotoreportu.

Díky Palcovi za fajn večer a The Mahones za protančenou noc.

Johny from Troppau