Na domácí půdě v Ostravské Garáži vyvrcholilo turné CITRONU Radegast & Plní energie tour 2013.

Celého turné se zúčastnily předkapely Black Roll,  Tibet,Daniel Krob a speciální host TANJA.

O celé turné byl nebývalý zájem, prakticky na všech místech bylo vyprodáno. To svědčí o dobré práci pořadatelské agentury Pragokoncert. a Citron Garage 28.4.2013 002

Když se divákovi nabídne taková věc , jako dvě stěžejní alba Československé rockové historie, tak zájem by se měl přirozeně dostavit a tak se i stalo. Přišla doba, kdy mnoho kapel vydává svá stará alba. Troufnu si tvrdit, že kdyby se koncert konal ve větší hale – Tatran nebo Sareza, tak se prodá okolo 3 000. lístků.

Citron by měl náležitě situaci zvýšené popularity dokonale zúročit. Jak se říká, kout železo pokud je žhavé a přilévat benzínu do ohně. Nejlépe vydat další desku. V anketě Zlatý slavík se posunout do první šestky, nejlépe však řečeno sportovní terminologií – postavit se na tu pomyslnou bednu – tedy do třetího místa, to by neměl být problém pro Pařeza.

K samostatnému koncertu bych se jenom zmínil k těm – pro mně nejzajímavějším bodům. Koncert začal intrem Radegast. Nejvíce jsem se těšil na skladbu Plní energie, protože tu Citron dlouhá léta nehrál. Je tam parádní číslo Vaška Vlasáka, kdy odkládá nástroj a oděn do kabátu hraje a zpívá Elektrický proud.

Nejemotivnější chvíle večera nastala, když Standa Hranický junior a jeho sestra Gábina předali mikrofon svého otce Fanymu. Fany pak vyhlásil minutu ticha za Standu. Jeho fotka byla po celou dobu koncertu na praktikáblu od bicích. Do chvíle ticha se pustilo intro – harmonika a pak začala skladba Ocelové srdce.

Fanyho role, jako zpěváka Citronu bude už zřejmě zpečetěna. V roce 2007 Fany přebíral na jedné akci v Hale Tatran bílou kytaru značky Fender Jindry Kvity, kterou mu předávala Jindrova dcera.

Chico