Prezentujeme další tiskovou zprávu, kterými nás sem tam zásobuje Václav Votruba z propagačního oddělení In Motion Agency.

Tentokrát tedy oslovíme spíše fans metalu:

Na nové dlouhohrající fošně momentálně makají neratovičtí black/death metaloví NECNON MORTUSS. Třetí deska by měla navázat na skvěle přijatou nahrávku s názvem Likvidace z minulého roku.

„Snažíme se tvořit skladby tak, aby se jedna ani trochu nepodobala druhé. Věřím, že různorodost materiálu zvládáme,“ nastínil kytarista a jediný zakládající člen Luban. Stejným stylem byla napsána i Likvidace. Ta upozorňovala na to, jakými způsoby člověk ničil, ničí, nebo může teprve ničit život na planetě. Vzniklo tak ojedinělé koncepční album s texty, které vedou k zamyšlení. „Každá skladba je současně jiným pohledem na problém člověka jakožto škůdce na Zemi,“ dodal Luban.

NECNON MORTUSS se doposud prezentovali texty v mateřštině. Z této cesty v žádném případě nehodlají uhnout ani na desce příští. „Na češtinu jsme hrdí! Pokračovat v ní budeme i nadále,“ má Luban jasno. Jediným kompromisem v případě Likvidace byly překlady textů do angličtiny v bookletu nahrávky. „Aby měli lidé za hranicemi představu, o čem to ti magoři vlastně blekotají,“ usmál se kytarista.

NECNON MORTUSS vznikli na podzim roku 2007 v Kojeticích u Prahy. Jak už to tak bývá, v sestavě se postupně jednotliví muzikanti měnili, až ze zakladatelů zbyl jenom Luban. „Do dnešního dne jsme odehráli 65 koncertů, z nichž jsme necelou polovinu uspořádali sami, a to včetně festivalů, které měly veliký úspěch. Na první z nich tehdy přišlo 400 platicích. Do budoucna chceme hrát co nejvíce!“

Kontakt: www.bandzone.cz/necnonmortuss (e-mail – Necnonmortuss@email.cz)

Třeba se s nimi lze setkat časem na nějakých těch metalových akcích, které budou probíhat nejenom v našem regiónu.

Zpracoval

Mathi Basssnake