HLUČÍN – Je libo melounové pivo? Můžete být mezi prvními na světě, kdo jej ochutná, a to na Pivních slavnostech v Hlučíně na Opavsku. Sportovně rekreační areál Hlučín se zde totiž promění v ráj milovníků piva

Pivní slavnosti nabídnou hned čtyřicet druhů piva z produkce desítky minipivovarů.

Akce se koná v pátek 5. července a potrvá i následující den. „Pro příznivce zlatavého moku bude připraveno i mandlové pivo uvařené speciálně pro tuto příležitost, inspirované hlučínskými koláči,“ přibližuje organizátor David Moravec.

Slavnosti jsou zaměřené výhradně na minipivovary v Moravskoslezském kraji. „Rádi bychom lidem ukázali, že místní sládci dokážou uvařit kvalitní pivo a nabídnout i širokou škálu netradičních příchutí,“ vysvětluje další z pořadatelů Petr Breitkopf. Návštěvníci tak budou moci ochutnat například pepřové, vanilkové, grepové, pomerančové či ořechové pivo nebo mandlový pivní speciál nazvaný Hlučínská mandle.

Hlučínské pivní slavnosti chystají také novinku. Světovou premiéru totiž bude mít Melounový speciál. Příznivci tradičních piv si ale přijdou taky na své. V nabídce totiž nebudou chybět světlé, polotmavé a tmavé ležáky.
Součástí pivních slavností bude i hudební program včele s výbornou ostravskou kapelou Rock and Roll Band Marcela Woodmanna.

Návštěvníci si mimoto užijí také vodní adrenalinové atrakce. Sběratelé pivních suvenýrů budou mít příležitost směňovat etikety, tácky, pivní sklenice, láhve nebo plechovky ve speciálně vyhrazeném prostoru.

Autor: Vilemína Ondrušová

Kromě kapely Marcela Woodmana se návštěvníkům představí i jeden z nejúspěšnějších hlučínských muzikantů bluesmen Petr Džetro Ritzka se svým projektem Retro Blues a písničkář Tomáš Pastarňák s recitálem Mezi svými. Součástí programu bude i závěrečná Xandotéka. „Řešíme další části hudebního programu. Kromě hudby, řady značek piv, bude na místě i bohaté občerstvení,“ řekl za pořadatel David Moravec. Kromě poslechu hudby budou mít zájemci možnost na místě ochutna desítku nejrůznějších piv. Prezentovat se budou tato značky: Ostravar, Budweiser Budvar, Budweiser Bier, Radegast, Plzeň a další.