Opět vám předkládáme nějaké info od Vaška:

Novou desku s názvem The End is Nigh připravuje severočeská metalová stálice DEMENCIA MORTALIS. Materiál na novinku vznikal čtyři roky. Celkově se mohou fanoušci těšit na devět skladeb, které budou natočeny pod taktovkou producenta a zvukaře Tomáše Kašpara. Booklet se bude honosit grafikou pražského avantgardního malíře Sandra Dragoje.

Kapela se momentálně snaží získat finanční prostředky na natáčení přes nový hudební portál vivala.cz. „Tyto stránky mají ambice stát se českou odpovědí na Bandcamp,“ říká zpěvák kapely Miloš Tollar. „Na vivala.cz jsou ke stažení dvě předprodukční verze skladeb z chystaného alba, a to za symbolickou cenu 27 korun.“

DEMENCIA MORTALIS připravované novince zasvětila také svůj koncertní repertoár. Playlist sestavený výhradně z The End is Nigh kapela poprvé představí 19. října v kladenské Poldofce. 25. října se pak kapela představí v lovosickém Gambrinus klubu.

Domovinou DEMENCIE MORTALIS, která hraje mix symfonického metalu s doomem či gothicem, je Roudnice nad Labem. Kapela má na svém kontě tři nahrávky, přičemž tou poslední je mini album The Forgotten z roku 2009.

Sestava kapely: Kuba „Charon“ Šimral – bicí, Kuba „Zelior“ Knotek – kytara, Kuba „Nosál“ Nosek – basa, Hana Ari Stratinská – klávesy, Lukáš „Comatt“ Smetana – kytara, Monika „Monča“ Kafková – zpěv, Vojta „Jatic“ Nosek – smyčce, Miloš „Headbanger“ Tollar – zpěv

Kontakt: www.bandzone.cz/demenciamortalis (e-maildemenciamortalis@gmail.com)


Václav Votruba
In Motion Agency

www.facebook.com/inmotionagency

Tak ať víte, Mathi