Vašek z In Motion Agency nám opět zaslal pár nějakých zajímavých tipů, jak případně využít svůj volný čas:

MIKULÁŠSKÉ ROCKCAMPOVÁNÍ 2013 – Music City Club, Praha (6. prosince 2013)

MIKULÁŠSKÉ-ROCKCAMPOVÁNÍ--2013Jak je nadaná nová generace českých rockových muzikantů, si můžete poslechnout 6. prosince v pražském Music City Clubu. Již v 18 hodin zde odstartuje akce s názvem Mikulášské rockcampování. Jak už název napovídá, půjde o přehlídku kapel z takzvaného Rockcampu. Co je Rockcamp? Letní tábor, na kterém se mladíci neučí rozdělávat oheň, nýbrž pořádně ovládat své hudební nástroje, skládat skladby, improvizovat…

To vše i pomocí workshopů legendárních muzikantů, jako je Miloš Dodo Doležal, Blaze Bayley, Kamil Střihavka, Roman Dragoun, David Koller či Klaudius Kryšpín. Letos se tato akce na Seči uskutečnila již počtvrté.

V Music City Clubu vystoupí tři kapely Rockcampu: DMT, BLACK SALAT a NO NOISE. Jako speciální host se od 22.15 představí kultovní smečka MOPED. Tato rock´n´rollová parta funguje již od první poloviny 80. let. Za zmínku určitě stojí, že v ní kdysi působily i takové legendy, jako je Vilda Čok (Pražský výběr) či Karel Adam (Vitacit, Kreyson, Motorband…). rockcamp

I když jsou muzikanti z Rockcampu teprve na začátku své kariéry, mají za sebou zkušenosti, kterých leckdo nedocílí za celý život. Letos třeba zahráli v Liverpoolu v The Cavern klubu či v Montreux na benefičním koncertu u příležitosti narození Freddie Mercuryho.

Přijďte podpořit mladé a nadějné rockery, o kterých bude v budoucnu možná ještě pořádně slyšet! Vstupné na Mikulášské rockcampování je 69 korun.

Foto: Rockcamp v Liverpoolu (autor – archiv Rockcamp)

ODKAZY:

MUSIC CITY CLUB – http://www.musiccityclub.cz/

ROCKCAMP – http://rockcamp.cz/

A další zajímavou akcí poblíže nás může rozhodně být v prosinci, tak nějak dalo by se říct, že i těsně po výplatách:

JOE CARNATION BAND – Bounty Rock Cafe, Olomouc (13. prosince 2013)

The Plastic People Of The Universe, Garage, Basement 11 a Overground. Co mají tyto kultovní smečky společného? Výborného kytaristu Josefa Karafiáta, který kromě jiného roky vede i svoji vlastní kapelu Joe Carnation Band. Právě s ní se 13. prosince představí fanouškům v olomouckém klubu Bounty Rock Cafe.

Joe Karafiát

Joe Karafiát

Joe Karafiát hrál již s mnoha vynikajícími muzikanty, a to jak v cizině, kde v osmdesátých let žil, tak i v Čechách, kam se nakonec vrátil. U posluchačů je nejvíce známý svým působením v The Plastic People Of The Universe. Ačkoliv je dnes vnímaný jako klasický člen sestavy, do kapely nastoupil až v 90. letech. Fanoušci a muzikanti vyzdvihují jeho osobitou hru a bluesové cítění. Mnozí ho považují za jednoho z nejlepších sólových rockových kytaristů v Čechách.

Karafiát svůj rukopis posouval během svého pobytu za hranicemi republiky. Působil například v Londýně, kde mohl naplno nasát atmosféru tamní specifické rockové scény. Zpátky do vlasti se vrátil jako naprosto vyhraný muzikant s vlastním výrazem. Jeho kytaru můžete slyšet například na skvělých nahrávkách legendárního bandu Garage Tonyho Ducháčka. Zapomenout bychom neměli ani na specifický projekt Overground, na kterém se s Karafiátem podílel například Marek Minárik (Lucie, Jasná páka…) či Whisky (Slobodna európa).

Přijďte se podívat na legendu tuzemské rockové scény. Joe Carnation Band jsou zárukou prvotřídního rockového zážitku! Akce v Bounty Rock Cafe vypukne ve 20 hodin!

ODKAZY:

BOUNTY ROCK CAFE – http://www.bountyrockcafe.cz/

JOE KARAFIÁT – http://joekarafiat.com/

Václav Votruba (In Motion Agency)

www.inmotionagency.cz

Jako malou upoutávku jsme si vypůjčili jednu z Joeho skladeb, myslím, že určitě se bude jednat o plnohodnotné hudební zážitky.

Tak zatím,

Mathi