Opět tady přinášíme pár informací od Vaška ohledně hudebního dění:

A SweetWater Trick natáčeli svůj nový klip na Lipně

A SweetWater Trick(1)Písnička, která nás prostě baví. Těmito slovy okomentovali velešínští A SWEETWATER TRICK svůj letošní singl Strings, ke kterému před několika týdny natočili klip. Vy si ho nyní můžete prohlédnout na adrese https://www.youtube.com/watch?v=lt_Ed7mlCdk či na Bandzone profilu kapely.

„Strings je podle nás vážně dobrá skladba, která si klip určitě zaslouží,“ říká baskytarista kapely Jiří Jantač. „Od klipu si slibujeme dobrou propagaci kapely. Hlavně ho ale vnímáme jako odměnu pro naše fanoušky. Za to, že nás podporují a navštěvují naše koncerty!“

Skladba vznikla v létě v českobudějovickém studiu Prodigy Sound. Původně se objevila již na demu the.strings, ale jelikož muzikanti nebyli s výsledným zvukem příliš spokojení, rozhodli se song natočit znovu. Jako kulisa ke klipu posloužila nádherná oblast Lipenska. O produkci se postaral Libor Fousek.

A SWEETWATER TRICK jsou na scéně již od roku 2004. S první nahrávkou na sebe ale dali čekat až do roku 2011, kdy se objevilo CD s názvem Neodpouštěj. Od té doby se kapela, která má ve svých řadách i hráče na violoncello, snaží intenzivně koncertovat a produkovat nový materiál. Stylově se dá zařadit do crossoveru.

Kontakt: http://bandzone.cz/asweetwatertrick (e-mail – jirka.jantac@seznam.cz)

Dále tady máme tipy na tento víkend konanách v českobudějovickém music clubu Fabrika:

OCEÁN – České Budějovice, mc Fabrika (13. prosince 2013)

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…. OCEÁN!!! Dnes již kultovní pokřik fanoušků této českobudějovické legendy si budete moci naplno užít v pátek 13. prosince v Music clubu Fabrika v Českých Budějovicích. OCEÁN v čele s charismatickou zpěvačkou Jitkou Charvátovou zahraje jak nesmrtelné hity, které psaly na přelomu 80. a 90. let dějiny tuzemské hudební scény, tak i některé novinky. Jako předkapela se představí elektroničtí CREATURES z Lipna nad Vltavou. oceán fabrika 2013

OCEÁN vznikl v polovině 80. let. Nejslavnější období nastalo po roce 1987, kdy se sestava ustálila v následující podobě: Petr Muk – zpěv, Petr Kučera – klávesy, Dušan Vozáry – klávesy a Jan Vozáry – bicí. V roce 1988 kapela debutovala úspěšným singlem Ráchel/Dávná zem. Nová vlna, kterou OCEÁN produkoval, byla sice ovlivněna západní scénou, a to například kapelou Depeche Mode, ale budějovičtí muzikanti si dokázali najít vlastní cestu. V osobě Petra Muka se zároveň profiloval jeden z nejsilnějších zpěváků v Čechách.

Kapela se ukázala i v zahraničí, přičemž veliký úspěch zaznamenalo britské turné s Erasure. Na dlouhohrající debut Dávná zem si fanoušci museli počkat až do roku 1990. To už ale měl OCEÁN před sebou jen dva roky života. Rozjetý vlak se zadrhl v roce 1992 a muzikanti šli vlastní cestou.

Fanoušci však na OCEÁN nezapomněli. Dlouhé roky byly tlaky na reunion tak silné, až k návratu na scénu skutečně došlo. Stalo se tak ale až po smrti Petra Muka, na jehož místo nastoupila výborná zpěvačka Jitka Charvátová. Tu fanoušci znali například z kultovní skupiny Fiction.

OCEÁN má stále co říct! Nadčasové skladby, specifická atmosféra, pořádná dávka energie… Přijďte 13. prosince na vánoční mejdan do Fabriky! Akce vypukne ve 21 hodin a vstupné v předprodeji je pouze 100 korun. Na místě bude také k dostání například speciální výroční plakát či nové kapelní placky.

ODKAZY:

OCEÁN – bandzone.cz/ocean

MC FABRIKA – www.mcfabrika.cz

FB UDÁLOST – https://www.facebook.com/events/762562700423801/?previousaction=join&source=1

PRYnCYPall.cz: „Nevím jaká návštěva bude ve Fabrice, ale my pamatujeme, že když ocean hráli v Bohumíně, tak zhruba před rokem, tak moc lidí nepřišlo, tak cca 50, což tedy na klubovou scénu je takový standart obvykle. Ale pravda, domácí půda je domácí půda.“

No a další den tady máme něco pro punkery, což mi připomíná jednu návštěvu v loňském roce, kdy jsem jel přes České Budějice a chvíli se tam pozdržel, odkud se dere toliko punáčů… Myslím, že dnes vím, odkud ten vítr vane:

THE SCREAM, CO? TO!, PPB – České Budějovice, mc Fabrika (14. prosince 2013)

Punk/rockový večírek vypukne v sobotu 14. prosince v českobudějovickém Music clubu Fabrika. Síly zde spojí hned tři kapely, které si neberou servítky. Jejich muzika je divoká, neučesaná a řádně syrová! Zkrátka punk! Z Hluboké nad Vltavou dorazí PPB, z Malovic CO? TO! a z Netolic THE SCREAM.

Fabrika_Scream_141213_A3_colPPB jsou mladí kluci, kteří se dali dohromady před třemi lety. „Zkoušíme, kdy můžeme, jezdíme po koncertech a dost nás to baví!“ říká tříčlenná smečka. Několik jejích skladeb si můžete poslechnout na www.bandzone.cz/olovenuksandy.

I CO? TO! a THE SCREAM představují mladou krev dnešní tuzemské punkové scény. Jejich nasazení a skladby připomínají například E!E či SPS. Více než na melodie a líbivost se tedy sází na energii a jednoduché refrény.

Jestliže máte rádi našlapanou a přímočarou muziku, sobotu 14. prosince si ve Fabrice užijete. Punkový večírek odstartuje ve 21 hodin. Vstupné je 60 korun.

ODKAZY:

The Scream – http://bandzone.cz/nasvazarmuthescream

Co?To! – http://bandzone.cz/coto

PPB – http://bandzone.cz/olovenuksandy

MC FABRIKA – www.mcfabrika.cz

Václav Votruba (In Motion Agency)

www.facebook.com/inmotionagency

Tak tolik zase odjinud

Mathi